Ai cautat retetaPite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru
Mega image logo

Pite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru

Magia acestei rețete constă în sosurile super aromate de tahină și pesto iute, cu ardei jalapeño și coriandru, care se potrivesc perfect cu buchețelele de conopidă coaptă și crocantă. Iar pitele făcute în casă, umplute ca niște portofele pline de savoare, fac preparatul ideal pentru a-l savura alături de prieteni cu ocazia unei adunări lejere de weekend.
Pite cu conopidă, sos tahina și sos pesto de jalapeño și coriandru
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • Pentru pite:
  • 500 g făină
  • 1 lingurița de sare
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • Pentru conopida:
  • 1 kg conopidă tăiată buchețele
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia afumată
  • Pentru sosul tahina:
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură usturoi pisat
  • 1 zeama de la o lămâie
  • Pentru sosul pesto
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură miere
  • 1 zeama de la un lime
  • 3 felii ardei Jalapeno murat
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru pite:
  • 500 g făină
  • 1 lingurița de sare
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • Pentru conopida:
  • 1 kg conopidă tăiată buchețele
  • 1 lingura cu zahar brun
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță cu vârf de boia afumată
  • Pentru sosul tahina:
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • sare și piper după gust

Incepe gatitul

1. Pentru pite. Amestecă într-un bol făina cu sarea. Separat, în alt bol, amestecă apa cu zahărul, drojdia și uleiul. Apoi amestecă bine compoziția uscată cu cea umedă și frământă până când obții un aluat omogen. Lasă aluatul să crească la temperatura camerei o oră, apoi împarte-l în 8 bile egale și mai lasă-l la crescut încă 30 de minute.
2. Pudrează blatul cu făină și întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat în formă de lipie. Coace lipiile, pe rând, într-o tigaie grea (ideal de fontă), bine încinsă, la foc mediu, circa 5-7 minute pe fiecare parte.
3. Conopida. Amestecă toate ingredientele într-un bol, astfel încât conopida să se acopere uniform. Pune buchețelele într-o tavă cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins la 180°C, timp de 20 de minute. Întoarce-le la jumătatea timpului.
4. Sosul tahina. Amestecă cu telul toate ingredientele într-un bol. Subțiază cu apă, după caz, până obții un sos omogen.
5. Sosul pesto. Mixează fin toate ingredientele la blender, până obții un sos omogen.
6. Cartofii dulci copți. Amestecă totul într-un bol, apoi așază cartofii într-o tavă cu hârtie de copt și dă-i la cuptorul încins la 180°C, pentru 25-30 de minute.
7. Taie lipiile pe jumătate, deschide-le ca pe niște buzunare și umple-le astfel: sos thina, conopidă coaptă și sos pesto deasupra. Servește cu cartofii dulci copți.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegan

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Pasta de susan 454g
    47.78 Lei/Kg
    21
    69
    Lei
    68727
  • Zahar nerafinat 500g
    Produs momentan indisponibil online
    52050
  • 32351
  • Boia afumata dulce 20g
    224.50 Lei/Kg
    4
    49
    Lei
    50623