Ai cautat retetaMămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mega image logo

Mămăligă cu ciuperci și vin roșu

Mămăliguța cu ciuperci face parte din repertoriul culinar tradițional românesc, însă această rețetă se remarcă prin câteva detalii care fac totul mult mai delicios: mămăliga este îmbogățită cu parmezan ras, iar ciupercile sunt gătite fiert-înăbușit în vin roșu, ceea ce le conferă un plus de savoare.
Mămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt