Ai cautat retetaMămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mega image logo

Mămăligă cu ciuperci și vin roșu

Mămăliguța cu ciuperci face parte din repertoriul culinar tradițional românesc, însă această rețetă se remarcă prin câteva detalii care fac totul mult mai delicios: mămăliga este îmbogățită cu parmezan ras, iar ciupercile sunt gătite fiert-înăbușit în vin roșu, ceea ce le conferă un plus de savoare.
Mămăligă cu ciuperci și vin roșu
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 700 ml apă
  • 1 lingurița de sare
  • 200 g faina de porumb
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g unt
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 3 linguri linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 400 g gălbiori proaspeți, curățați
  • 150 g ciuperci champignon feliate
  • 500 g de hribi proaspeti
  • 200 ml vin roșu sec
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt

Incepe gatitul

1. Mămăliga. Pune la fiert apa cu sarea. Când apa începe să fiarbă, adaugă mălaiul în ploaie și lasă compoziția să fiarbă la foc mic aproximativ 30-40 de minute. Apoi adaugă parmezanul, untul și zeama de lămâie. Amestecă foarte bine cu telul, apoi las-o deoparte. 2. Ciupercile. Într-o tigaie întinsă, pune uleiul de măsline cu untul la foc mediu. Când se topește untul, adaugă usturoiul tocat cu ciupercile și gătește la foc mediu până când ciupercile își lasă apa și încep să se prăjească. 3. După ce se rumenesc 2-3 minute, adaugă vinul și mai lasă să fiarbă la foc mic până când acesta se evaporă și se formează un sos. 4. La final, adaugă cimbrul și pătrunjelul tocate mărunt. 5. Servește mămăliga în farfurii adânci, cu ciupercile și sosul așezate deasupra.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Fel principal

Comanda produsele pentru 1 portie

  • Malai pentru mamaliga 500g
    • low-price-no-circle.external.ffd94e83.svg
    Produs momentan indisponibil online
    30298
  • Vin rosu Feteasca Neagra 0.75L
    Produs momentan indisponibil online
    52162
  • Unt 82% grasime 200g
    • low-price-no-circle.external.ffd94e83.svg
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    57.95 Lei/Kg
    11
    59
    Lei
    33321