Ai cautat retetaGaletă cu prune
Mega image logo
  • Galetă cu prune

Galetă cu prune

Prunele dulci-acrișoare și cărnoase sunt printre fructele simbol ale toamnei. Septembrie e luna în care avem ocazia să ne bucurăm de ele din plin, nu doar mâncându-le ca atare, ci de exemplu, folosindu-le în prăjituri sau tarte, cum este această galetă din aluat fraged cu unt, umplută cu o cremă de brânză dulce, cu mentă, și o crustă crocantă de fulgi de migdale – un deliciu ușor de preparat de către oricine.
Galetă cu prune
Mediu
5/5
Redus

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 400 kg prune, sâmburii scoși și tocate grosier
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1 ou întreg
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 30 g amidon
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 g menta verde
  • 400 kg prune, sâmburii scoși și tocate grosier
  • 100 g fulgi de migdale
  • 1 ou întreg
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 30 g amidon
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 g menta verde

Incepe gatitul

1. Începe cu umplutura. Între timp, amestecă cu o spatulă de silicon crema de brânză cu zahărul și menta tocată mărunt. Pune deoparte. 2. Prepară aluatul. Pune toate ingredientele într‑un bol, mai puțin oul. Amestecă cu mâinile până se omogenizează și se formează un aluat sfărâmicios. Apoi adaugă oul și amestecă până se formează un aluat legat. Strânge-l într-o bilă, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 de minute. 3. Scoate aluatul din frigider și, pe blatul de lucru pudrat cu făină, întinde-l cu sucitorul de forma unui disc cu diametrul de 28 cm. 4. Pune aluatul într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Pe mijlocul aluatului pune crema de brânză și întinde-o aproximativ pe toată suprafața, lăsând o margine liberă de 4-5 cm. 5. Peste crema de brânză pune prunele tăiate felii. Poți face un model după cum îți place. Apoi adună marginile aluatului în jurul prunelor. 6. Unge marginile cu oul bătut și presară cu fulgi de migdale pe toata marginea aluatului. 7. Dă prăjitura la cuptorul încins la 180°C timp de 30-40 de minute.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!

Ingrediente pentru 1 persoana

Gusturi romanesti Faina din grau 000 1kg
2.29 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Menta  15g
MEGA Menta 15g
266.00 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
3
99
Lei
Crema de branza proaspata 200g
Philadelphia Crema de branza proaspata 200g
62.45 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
49
Lei
Oua cu luteina, cod 2, marime M, 8 bucati
Agricola Oua cu luteina, cod 2, marime M, 8 bucati
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
99
Lei
Unt 82% grasime 200g
MEGA Unt 82% grasime 200g
59.95 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
11
99
Lei
Oua cod 1 marime M, 10 bucati
Gusturi romanesti Oua cod 1 marime M, 10 bucati
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
11
99
Lei
Prune
Gusturi romanesti Prune
+/- 1.000 Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
7
99
Lei