Incepe gatitul
1. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, gălbenușurile, coaja de portocală, vanilia și un praf de sare până se obține o cremă omogenă.
2. Se adaugă făina treptat și se frământă până se obține un aluat ușor moale, nelipicios.
3. Se învelește aluatul în folie de plastic alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră.
4. După repaus, se împarte aluatul în două sau trei părți. Se întinde fiecare parte cu sucitorul până se obține o foaie subțire.
5. Cu ajutorul unui cuțit, se taie fâșia în triunghiuri potrivite sau în funcție de cât de mari se doresc cornulețele.
6. Se așază pe partea mai lată a triunghiului o linguriță de gem de caise și se rulează dinspre bază spre vârful triunghiului.
7. Se așază cornulețele pe tavă, pe hârtie de copt, cu vârful dedesubt ca să nu se desfacă în timpul coacerii.
8. Se dau la cuptor la 150°C, în cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 minute sau până când cornulețele se rumenesc frumos.
9. Se presară zahăr pudră peste cornulețe după ce sunt scoase din cuptor.