Ai cautat retetaTort cu smochine, cafea și alune de pădure
Mega image logo

Tort cu smochine, cafea și alune de pădure

Toamna e sezonul smochinelor, iar acest tort ne cucerește cu aromele sale tomnatice: blatul pufos este aromat cu cafea, iar crema de brânză cu aromă de vanilie și sosul de caramel sunt un combo irezistibil. Alunele crocante și feliile de smochine proaspete de deasupra încheie experiența într-un stil mare. Un tort care nu are nevoie de nicio sărbătoare, sau pentru care poți inventa chiar tu una.
Tort cu smochine, cafea și alune de pădure
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 70 g iaurt
  • 70 ml espresso dublu
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 250 g făină
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 2 g scorțișoară
  • 1 praf de nucsoara (optional)
  • 2 g ghimbir
  • Pentru cremă:
  • 300 g cremă de brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 g frișcă lichidă sau smântână pentru gătit 32% grăsime
  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 70 g iaurt
  • 70 ml espresso dublu
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 250 g făină
  • 30 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 2 g scorțișoară
  • 1 praf de nucsoara (optional)
  • 2 g ghimbir
  • Pentru cremă:
  • 300 g cremă de brânză

Incepe gatitul

1. Începi cu blatul. Spumează bine cu mixerul ouăle cu zahărul. Adaugă ingredientele umede: uleiul, iaurtul, cafeaua și semințele de vanilie. Amestecă cu teleul. Adaugă ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul pudră. Amestecă în continuare cu telul. Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. 2. Dă blatul la copt, la cuptorul încins la 160°C timp de 1 oră. Fă testul scobitorii și, când e gata, lasă blatul la racit pe un grătar. 3. Între timp prepară crema. Într-un bol amestecă cu mixerul crema de brânză cu zahărul timp de 3-4 minute. Adaugă frișca și semințele de vanilie. Mixează până obții o cremă stabilă. 4. Montează tortul. Taie checul în 3 blaturi, pe lungime. Așază pe un platou primul blat, apoi un strat de cremă, apoi alt blat, iar cremă, apoi ultimul blat și, la final, îmbracă tortul în cremă. Decorează cu smochine tăiate sferturi, alune de pădure tocate grosier și stropește cu sosul de caramel

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert

Ingrediente pentru 1 persoana

Cacao unt de cacao minim 20% 100g
Dr. Oetker Cacao unt de cacao minim 20% 100g
75.90 Lei/Kg
7
59
Lei
Iaurt natural 3% grasime 140g
Zuzu Iaurt natural 3% grasime 140g
12.79 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
1
79
Lei
Crema de branza proaspata 200g
Philadelphia Crema de branza proaspata 200g
61.95 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
39
Lei
Oua cod 1 marime M, 10 bucati
Gusturi romanesti Oua cod 1 marime M, 10 bucati
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
19
Lei
Zahar alb cristal 1kg
MEGA Zahar alb cristal 1kg
3.99 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
3
99
Lei
Faina din grau 000 1kg
Gusturi romanesti Faina din grau 000 1kg
2.19 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
19
Lei
Praf de copt  10g
Dr. Oetker Praf de copt 10g
55.00 Lei/Kg
0
55
Lei
Ulei de floarea-soarelui 1L
Untdelemn de la Bunica Ulei de floarea-soarelui 1L
7.59 Lei/L
7
59
Lei
Cafea solubila Espresso 100g
Nescafe Cafea solubila Espresso 100g
329.90 Lei/Kg
32
99
Lei