Incepe gatitul
1. Începi cu blatul. Spumează bine cu mixerul ouăle cu zahărul. Adaugă ingredientele umede: uleiul, iaurtul, cafeaua și semințele de vanilie. Amestecă cu teleul. Adaugă ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul pudră. Amestecă în continuare cu telul. Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. 2. Dă blatul la copt, la cuptorul încins la 160°C timp de 1 oră. Fă testul scobitorii și, când e gata, lasă blatul la racit pe un grătar. 3. Între timp prepară crema. Într-un bol amestecă cu mixerul crema de brânză cu zahărul timp de 3-4 minute. Adaugă frișca și semințele de vanilie. Mixează până obții o cremă stabilă. 4. Montează tortul. Taie checul în 3 blaturi, pe lungime. Așază pe un platou primul blat, apoi un strat de cremă, apoi alt blat, iar cremă, apoi ultimul blat și, la final, îmbracă tortul în cremă. Decorează cu smochine tăiate sferturi, alune de pădure tocate grosier și stropește cu sosul de caramel