Incepe gatitul
1. Amestecă într-un bol laptele, făina, ouăle, uleiul, 1 lingură zahăr și sarea până obții un aluat omogen. Într-o tigaie întinsă, la foc mediu, pune câte un polonic de aluat. Prăjește clătita 1-2 minute pe fiecare parte. Repetă procesul până când termini tot aluatul.
2. Într-o crăticioară întinsă pune zeama de portocale, zahărul brun, amaretto, coaja de portocale, zeama de lămâie și lasă compoziția să fiarbă 10 minute la foc mediu. La sfârșit adaugă untul la temperatura camerei și încorporează-l.
3. Împăturește clătitele triunghiuri, apoi pune-le într-o tigaie – 3-4 bucăți odată – având grijă să nu aglomerezi prea tare tigaia. Pune câte un polonic din sos și lasă-le să fiarbă 2-3 minute la foc mediu. Servește-le fierbinți, cu fulgi de migdale felii de portocale deasupra.