Ai cautat retetaPrăjitură magică cu portocale
Mega image logo
  • Prăjitură magică cu portocale

Prăjitură magică cu portocale

Gustul magic al acestei prăjituri constă în aromele senzaționale ce stau ascunse în coaja de portocală. De aceea, este foarte important să folosești portocale dulci, cu coaja netratată sau BIO.
Prăjitură magică cu portocale
0/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 110 g făină
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 110 g făină

Incepe gatitul

1. Încălzește 1/3 din cantitatea de lapte cu păstaia de vanilie despicată și răzuită. Ia laptele de pe foc chiar înainte de fierbere și lasă-l la infuzat, acoperit. 2. Tapetează cu hârtie de copt (inclusiv pe margini) o formă rotundă (20 cm) cu fund detașabil. 3. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate gălbenușurile cu 125 g zahăr pudră, până când se îngroașă și își dublează volumul. Adaugă făina și untul topit, apoi amestecă bine. 4. Scoate păstaia de vanilie din laptele (încă) călduț, amestecă-l cu restul de lapte rece, apoi toarnă-l treptat peste aluat (aluatul va fi lichid, ca cel de clătite) și amestecă foarte ușor. 5. Bate albușurile cu sarea până obții vârfuri tari, apoi încorporează-le în aluat cu un tel, fără să amesteci prea mult sau să încerci să obții un aluat omogen: la suprafață trebuie să fie bulgărași de albuș. 6. Toarnă aluatul în formă și dă prăjitura la cuptorul încins la 150°C, timp de 55-60 de minute (50 de minute pentru o formă clasică, de 22-24 cm) – centrul prăjiturii trebuie să aibă un tremurat ușor. Las-o complet la răcit, apoi ține-o acoperită la frigider încă 12 ore. 7. Decojește fin jumătate de portocală folosind o mandolină și taie coaja în bastonașe subțiri. Curăță mai departe cele 3 portocale (inclusiv segmentele albe) și desfă-le în felii. Crestează feliile și extrage pulpa (ca în fotografie) – lucrează deasupra unei site așezate pe un bol pentru a colecta toată zeama. Lasă pulpa deoparte, iar zeama toarn-o într-o tigaie mică. Stoarce în tigaie și resturile de la feliile de portocală, presându-le în sită (ar trebui să obții cam ± 150 ml de suc). Adaugă cele 25 g zahăr pudră extra și coaja rasă. Lasă să fiarbă la foc bun până se reduce la jumătate. Lasă siropul să se răcească într-un bol. 8. Scoate prăjitura din formă, decoreaz-o cu pulpa de portocală, stropește-o cu sirop și presar-o cu mentă verde tocată. Se servește rece.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert
Desert

Ingrediente pentru 1 persoana

Pastaie de vanilie  1.6g
Fuchs Pastaie de vanilie 1.6g
17545.00 Lei/Kg
35
09
Lei
Oua cod 1 marime M, 10 bucati
Gusturi romanesti Oua cod 1 marime M, 10 bucati
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
19
Lei
Lapte de consum 3.5% grasime 1L
MEGA Lapte de consum 3.5% grasime 1L
5.19 Lei/L
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
19
Lei
Faina din grau 000 1kg
Gusturi romanesti Faina din grau 000 1kg
2.19 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
19
Lei