Ai cautat retetaPapanași cu smântână și dulceață de vișine
Mega image logo

Papanași cu smântână și dulceață de vișine

De catre Alex iacob
Tu la ce poftești primăvara aceasta? Aceasta a fost întrebarea de la care am plecat când, împreună cu Chef Alex Iacob, am gândit meniul acestei luni. Ne-am gândit la o paletă cât mai largă și diversă de gusturi, la lucruri pe care nu le-am mai gătit – deloc sau cel puțin recent – și am ajuns la un mix apetisant, de sezon, pentru multiple ocazii și preferințe culinare. Sperăm să fii și tu de acord cu noi, dar mai ales, să fii curios și să gătești fiecare dintre aceste rețete, pentru că sigur vei descoperi ceva nou și de ținut minte. Poftă mare!
Papanași cu smântână și dulceață de vișine
Ridicat
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 500 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lingura cu esenta de vanilie
  • 400 g făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
  • 1 l ulei floarea soarelui
  • 150 g smantana
  • 150 g dulceață de vișine
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • 500 g brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
  • 2 ouă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lingura cu esenta de vanilie
  • 400 g făină
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
  • 1 l ulei floarea soarelui
  • 150 g smantana
  • 150 g dulceață de vișine
  • 1 lingura cu zahar pudra

Incepe gatitul

1. Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu ouăle, coaja de lămâie rasă, esența de vanilie, făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul. Frământă totul cu mâna până obții un aluat omogen. 2. Într-o oală, pune uleiul la încins până ajunge la 170-180° C. 3. Între timp, porționează aluatul astfel: 10-15 g pentru bilele mici, de deasupra, ale papanașilor și 60 g pentru baza lor. 4. După ce ai porționat aluatul, formează papanașii. E foarte important să-ți pudrezi înainte mâinile cu făină, ca să nu ți se lipească aluatul de mâini. Începi cu bilele mici: dă-le forma rotundă învârtindu-le între palme. Procedează la fel pentru bilele mari. Pentru a forma gaura din centrul acestora, introdu un deget pudrat cu făină în centru și învârte până se formează o gaură. 5. Scutură gogoșile formate de excesul de făină și prăjește-le pe rând, în uleiul încins, circa 5-6 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe hârtie absorbantă. 6. După ce ai prăjit toate gogoșile, asamblează papanașii pe farfurii și servește-i cu smântână, dulceață de vișine și nu uita să le pudrezi pălăriile cu zahăr.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Romanesc
Desert
Desert

Ingrediente pentru 1 persoana

Zahar pudra 500g
MEGA Zahar pudra 500g
8.98 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
4
49
Lei
Lamai, coaja netratata dupa recoltare 500g
(produs ambalat) Lamai, coaja netratata dupa recoltare 500g
15.98 Lei/Kg
-25%
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
99
Lei
7
99
Lei
Oua cod 1 marime M, 10 bucati
Gusturi romanesti Oua cod 1 marime M, 10 bucati
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
19
Lei
Faina din grau 000 1kg
Gusturi romanesti Faina din grau 000 1kg
2.19 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
19
Lei
Branza proaspata de vaci cu smantana 185g
Gusturi romanesti Branza proaspata de vaci cu smantana 185g
32.38 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
99
Lei
Dulceata de visine 230g
Gusturi romanesti Dulceata de visine 230g
71.70 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
16
49
Lei