Incepe gatitul
1. Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu ouăle, coaja de lămâie rasă, esența de vanilie, făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul. Frământă totul cu mâna până obții un aluat omogen. 2. Într-o oală, pune uleiul la încins până ajunge la 170-180° C. 3. Între timp, porționează aluatul astfel: 10-15 g pentru bilele mici, de deasupra, ale papanașilor și 60 g pentru baza lor. 4. După ce ai porționat aluatul, formează papanașii. E foarte important să-ți pudrezi înainte mâinile cu făină, ca să nu ți se lipească aluatul de mâini. Începi cu bilele mici: dă-le forma rotundă învârtindu-le între palme. Procedează la fel pentru bilele mari. Pentru a forma gaura din centrul acestora, introdu un deget pudrat cu făină în centru și învârte până se formează o gaură. 5. Scutură gogoșile formate de excesul de făină și prăjește-le pe rând, în uleiul încins, circa 5-6 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe hârtie absorbantă. 6. După ce ai prăjit toate gogoșile, asamblează papanașii pe farfurii și servește-i cu smântână, dulceață de vișine și nu uita să le pudrezi pălăriile cu zahăr.