Incepe gatitul
1. Într-un bol se pune brânză proaspătă, zahărul, ouăle, esența de vanilie, coajă de lămâie și praful de sare, se amestecă totul cu o furculiță apoi se adaugă făină amestecată cu praful de copt.
2. Se frământă aluatul cu mâna până se încorporează toată făina.
3. Din aluat se rup 11 bile mari și 11 bile mici.
4. În mijlocul bilelor mari se formează o gaură cu ajutorul degetului arătător.
5. Într-o tigaie se pune ulei la încins, cam 2-3 degete de ulei, apoi se prăjesc pe rând papanașii la foc mic până se rumenesc frumos. Focul trebuie să fie mic pentru ca papanașii să se prăjească și la interior.
6. Scoatem papanașii pe hârtie absorbantă și îi lăsăm să se răcească puțin.
7. Se așază inelele rumenite pe farfurie, se pune smântână peste inele și dulceață de afine din belșug, apoi se așează și biluțele de aluat deasupra.