Ai cautat retetaVânătă coaptă cu feta, sumac și struguri negri
Mega image logo
  • Vânătă coaptă cu feta, sumac și struguri negri

Vânătă coaptă cu feta, sumac și struguri negri

Un principiu esențial pentru un stil de viață sănătos este să mâncăm o varietate cât mai mare de fructe și legume de sezon. Din fericire, toamna vine la pachet cu multe astfel de ingrediente, pe care le poți transforma fără prea mult efort într-o sumedenie de feluri absolut delicioase, fără carne sau produse animale. Așadar, pentru un octombrie echilibrat, descoperă rețetele de mai jos și savurează-le cu ingrediente proaspete din Mega Image.
Vânătă coaptă cu feta, sumac și struguri negri
Mediu
3/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 1 vanata
  • sare de mare grunjoasa
  • 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 2 căni boabe de struguri negri
  • 100 g brânză feta sfărâmițată
  • 1 cană măsline Kalamata fără sâmburi
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 linguriță sumac
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 1 vanata
  • sare de mare grunjoasa
  • 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 2 căni boabe de struguri negri
  • 100 g brânză feta sfărâmițată
  • 1 cană măsline Kalamata fără sâmburi
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 linguriță sumac
  • 1 legătură pătrunjel tocat mărunt

Incepe gatitul

1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200 °C, apoi tapetează o tavă termorezistentă cu hârtie de copt.
2. Ia un cuțit și fă tăieturi paralele pe lungimea fiecărei felii de vânătă. Încearcă să nu străpungi coaja ci să-i crestezi doar pulpa.
3. Sărează bine feliile de vânătă crestate, după care acoperă-le cu un prosop de hârtie și pune ceva greu deasupra, să le preseze, cum ar fi un tocător sau o tigaie grea. Lasă vânăta să stea 30 de minute, pentru ca sarea să scoată apa și gustul ușor amar din pulpa de vânătă. După cele 30 de minute, șterge vinetele cu un alt prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de apă sărată. 4. Acum că vinetele sunt gata de gătit, îndeasă în spațiile dintre crestături diverse ingrediente: felii de usturoi, boabe de struguri negri, bucățele de brânză feta și măsline.
5. Așază vinetele umplute în tava de copt și stropește-le cu uleiul de măsline. Apoi presară fulgii de chili, sumacul și condimentează cu sare și piper după gust.
6. Bagă vinetele la cuptor în jur de 15 minute, sau cât să se coacă bine.
7. Servește cu pătrunjel verde proaspăt tocat deasupra.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!

Ingrediente pentru 1 persoana

Gusturi romanesti Vinete
+/- 1.000 Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

(vrac) Struguri negri cu putini samburi
+/- 1.000 Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Abido Sumac 80g
191.13 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Branza Feta 150g
President Branza Feta 150g
86.60 Lei/Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
12
99
Lei
Ulei de masline extravirgin Clasic 500ml
Monini Ulei de masline extravirgin Clasic 500ml
91.98 Lei/L
45
99
Lei
Usturoi
Gusturi romanesti Usturoi
+/- 0.300 Kg
  • limited-assortment.external.47cf3365.svg
5
70
Lei