Incepe gatitul
1. Începe prin a preîncălzi cuptorul la 200 °C, apoi tapetează o tavă termorezistentă cu hârtie de copt.
2. Ia un cuțit și fă tăieturi paralele pe lungimea fiecărei felii de vânătă. Încearcă să nu străpungi coaja ci să-i crestezi doar pulpa.
3. Sărează bine feliile de vânătă crestate, după care acoperă-le cu un prosop de hârtie și pune ceva greu deasupra, să le preseze, cum ar fi un tocător sau o tigaie grea. Lasă vânăta să stea 30 de minute, pentru ca sarea să scoată apa și gustul ușor amar din pulpa de vânătă. După cele 30 de minute, șterge vinetele cu un alt prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de apă sărată. 4. Acum că vinetele sunt gata de gătit, îndeasă în spațiile dintre crestături diverse ingrediente: felii de usturoi, boabe de struguri negri, bucățele de brânză feta și măsline.
5. Așază vinetele umplute în tava de copt și stropește-le cu uleiul de măsline. Apoi presară fulgii de chili, sumacul și condimentează cu sare și piper după gust.
6. Bagă vinetele la cuptor în jur de 15 minute, sau cât să se coacă bine.
7. Servește cu pătrunjel verde proaspăt tocat deasupra.