Incepe gatitul
1. Întâi prepară dressingul. Într-un robot de bucătărie, amestcă 10 fileuri de anșoa, oțetul, muștarul și usturoiul, până obții o compoziție fină și omogenă. Apoi adaugă oul și pulsează cât să se încorporeze. Mixează în continuare, adăugând treptat uleiul de măsline, până se încorporează și obții un dressing cremos. Folosește o lingură și scurge tot dressingul într-un bol. Adaugă parmezanul ras și amestecă până se încorporează și acesta. Condimentează cu sare și piper și acoperă bolul cu o folie, apoi pune-l la frigider cât să se răcească și să se îngroașe, minimum 30 de minute.
2. Între timp, pune cubulețele de pui într-un bol, presară boiaua, sare și piper, picură puțin ulei de măsline și amestecă bine, cât să se acopere uniform de condimente. Într-o tigaie antiaderentă, încinge 1 lingură de ulei la foc mediu, și prăjește puiul cam 10 12 minute, amestecând ocazional, sau cât să capete o crustă auriu-maronie. Apoi lasă-l 10 minute să se răcească.
3. Cât se răcește puiul, pune o oală cu apă la fiert. Când apa clocotește, adaugă ouăle și fierbe le cam 5-6 minute, ca să fie moi.
4. Pune salata într-un bol mare cu jumătate din cantitatea de dressing și amestecă cu mâinile cât să acoperi uniform salata cu sosul cremos. (Păstrează la frigider restul de dressing pentru o altă salată.)
5. Împarte salata în 4 boluri mari, adaugă crutoanele, cubulețele de pui și câte un ou tăiat pe jumătate. Servește imediat, cu extra parmezan ras deasupra.