Incepe gatitul
1. Toacă fin șalotele și călește‑le 2 minute într-o cratiță cu 2 linguri ulei de măsline. Adaugă quinoa peste ele, amestecă, apoi toarnă 250 ml apă cu sare. Adaugă treptat supa de legume fierbinte, pe măsură ce se absoarbe. Dacă este necesar, adaugă încă 250 ml apă caldă: quinoa ar trebui să fiarbă în total 30 de minute. 2. Între timp, îndepărtează picioarele ciupercilor și taie capetele în bucăți mari. Călește-le la foc iute într-o tigaie mare, cu 4 linguri de ulei de măsline, evitând pe cât posibil să le suprapui (astfel se vor prăji mai bine și mai rapid). 3. Prăjește la foc mare cele 4 tipuri de semințe într-o tigaie încinsă, fără ulei, timp de 2-3 minute, până când se colorează. 4. Adaugă în rizoto untul tăiat bucăți, pătrunjelul tocat și parmezanul ras. Acoperă și lasă să stea 2 minute. Amestecă și potrivește de condimente. 5. Aranjează rizotoul în farfurii adânci, împarte ciupercile deasupra, presară cu semințe și servește imediat.