Incepe gatitul
1. Pune cartofii la fiert în apă cu sare până când sunt fierți. Poți verifica dacă s-au fiert, înțepând un cartof cu furculița, iar dacă pătrunde foarte ușor înseamnă că sunt gata.
2. Scoate cartofii din apă într-o oală și adaugă cubulețele de unt și laptele, apoi amestecă energic cu un tel. Mai poți condimenta cu sare dacă simți nevoia. Servește piureul cu leurda tocată deasupra.
3. Preîncălzește cuptorul la 170° C.
4. Condimentează bucățile de rasol cu sare și piper.
5. Stropește-le cu ulei de măsline și masează‑le cât să le acoperi uniform cu ulei.
6. Pune într-o tigaie uleiul de măsline, rasolul și rozmarinul, și prăjește carnea până se rumenește pe toate părțile.
7. Amestecă într-un bol oțetul balsamic, vinul roșu și apa.
8. Pune într-o tavă bucățile de rasol prăjite, usturoiul, ceapa și morcovul, apoi toarnă peste ele lichidul amestecat înainte.
9. Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o în cuptorul preîncălzit, timp de 2-3 ore.