Cele mai bune retete de supa de rosii
„Ce sa mai gatesc eu astazi?”, o intrebare la care uneori e asa greu sa gasesti un raspuns rapid. Consulti membrii familiei cu privire la ce ar dori sa manance, cauti cateva retete pe internet si pana la urma improvizezi ceva. In astfel de zile, cand esti in pana de idei si nu stii ce sa gatesti rapid, usor, fara sa cheltuiesti „o caruta de bani”, supa de rosii te poate „salva”. Este o alegere ideala atunci cand vrei sa obtii un preparat delicios si sanatos, fara sa pierzi mult timp in bucatarie. Acrisoara si parfumata, supa poate fi facuta vara din rosii crescute, poate, in gradina proprie sau iarna, din bulionul de casa. Oricand ai alege sa prepari aceasta supa, cu siguranta va iesi delicioasa. Ca sa te convingi poti incerca una dintre retetele pregatite de noi chiar in acest ghid:
⦁ Supa de rosii clasica
⦁ Supa de rosii cu taietei de casa
⦁ Supa de rosii cu galuste
⦁ Supa crema de rosii
⦁ Supa de rosii cu usturoi
⦁ Gazpacho
⦁ Supa de rosii turceasca
⦁ Supa de rosii cu taietei de casa
⦁ Supa de rosii cu galuste
⦁ Supa crema de rosii
⦁ Supa de rosii cu usturoi
⦁ Gazpacho
⦁ Supa de rosii turceasca
Supa de rosii clasica
Traditionala supa de rosii nu isi va pierde farmecul niciodata. Este un preparat pe care il poti gati oricand, dar mai ales in zilele de post sau atunci cand simti nevoia de ceva usor si in acelasi timp delicios.
Ingrediente:
⦁ 2 kg rosii bine coapte
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 1 telina
⦁ 1 pastarnac
⦁ 1 ardei gras rosu
⦁ 1 ardei gras verde
⦁ 1 catel de usturoi
⦁ 2 linguri de ulei
⦁ foi de dafin, crengute de cimbru si busuioc
⦁ sare si piper dupa gust
⦁ 2 kg rosii bine coapte
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 1 telina
⦁ 1 pastarnac
⦁ 1 ardei gras rosu
⦁ 1 ardei gras verde
⦁ 1 catel de usturoi
⦁ 2 linguri de ulei
⦁ foi de dafin, crengute de cimbru si busuioc
⦁ sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
⦁ Inainte de toate, pregateste rosiile pentru supa oparindu-le in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cand se racesc decojeste-le si indeparteaza partea lemnoasa de langa codita cu un cutit;
⦁ Alege o oala potrivita si pune-o pe foc adaugand rosiile, apa cat sa le acopere, foile de dafin, crengutele de cimbru si busuioc;
⦁ In acest timp, 15-20 de minute, cat timp fierb rosiile, pregateste separat zarzavatul;
⦁ Curata morcovii, ceapa, telina, pastarnacul, ardeii si usturoiul si toaca ⦁ legumele marunt;
⦁ Intr-o oala potrivit de mare incat sa incapa toata supa, caleste la foc mic toate legumele pana se inmoaie, apoi adauga 250 de ml de apa;
⦁ Dupa ce rosiile au fiert timp de 15-20 de minute, se iau de pe foc, se scot ierburile aromate si compozitia se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta asemanatoare bulionului;
⦁ Adauga rosiile peste legumele calite si completeaza cu apa;
⦁ Supa se fierbe pana cand atinge consistenta dorita de tine;
⦁ In final, adauga sarea, piperul si alte condimente dorite dupa gust.
Poti servi supa adaugand smantana si verdeata taiata marunt si presarata pe deasupra.
⦁ Inainte de toate, pregateste rosiile pentru supa oparindu-le in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cand se racesc decojeste-le si indeparteaza partea lemnoasa de langa codita cu un cutit;
⦁ Alege o oala potrivita si pune-o pe foc adaugand rosiile, apa cat sa le acopere, foile de dafin, crengutele de cimbru si busuioc;
⦁ In acest timp, 15-20 de minute, cat timp fierb rosiile, pregateste separat zarzavatul;
⦁ Curata morcovii, ceapa, telina, pastarnacul, ardeii si usturoiul si toaca ⦁ legumele marunt;
⦁ Intr-o oala potrivit de mare incat sa incapa toata supa, caleste la foc mic toate legumele pana se inmoaie, apoi adauga 250 de ml de apa;
⦁ Dupa ce rosiile au fiert timp de 15-20 de minute, se iau de pe foc, se scot ierburile aromate si compozitia se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta asemanatoare bulionului;
⦁ Adauga rosiile peste legumele calite si completeaza cu apa;
⦁ Supa se fierbe pana cand atinge consistenta dorita de tine;
⦁ In final, adauga sarea, piperul si alte condimente dorite dupa gust.
Poti servi supa adaugand smantana si verdeata taiata marunt si presarata pe deasupra.
Supa de rosii cu taietei de casa
Daca iti doresti o supa de rosii ceva mai satioasa si consistenta decat reteta clasica, poti alege sa gatesti supa de rosii cu taietei. Asa cum stii, taieteii au un gust delicios atunci cand sunt preparati chiar la tine acasa, asa ca ti-am pregatit in randurile urmatoare lista cu ingredientele de care ai nevoie si modul de preparare a lor.
Ingrediente pentru supa:
⦁ 1 kg rosii
⦁ 3 morcovi
⦁ 1 ardei gras
⦁ 1 ceapa
⦁ 1 telina
⦁ 1 pastarnac
⦁ 2 linguri ulei
Ingrediente pentru taietei:
⦁ 1 ou
⦁ 150 g faina
⦁ un varf de cutit de sare
⦁ 1 kg rosii
⦁ 3 morcovi
⦁ 1 ardei gras
⦁ 1 ceapa
⦁ 1 telina
⦁ 1 pastarnac
⦁ 2 linguri ulei
Ingrediente pentru taietei:
⦁ 1 ou
⦁ 150 g faina
⦁ un varf de cutit de sare
Mod de preparare a taieteilor:
⦁ In primul rand, bate oul intr-un castron, folosind o furculita;
⦁ Asaza pe masa sau pe un fund cele 150 de grame de faina si in centru aranjeaza faina astfel incat sa poti turna oul batut;
⦁ Amesteca faina si oul si framanta aluatul obtinut;
⦁ In cazul in care continutul este prea gros poti adauga o lingura de apa calda;
⦁ Cand este gata de framantat, lasa aluatul pe masa, timp de 30 de minute;
⦁ In timpul acesta poti incepe sa pregatesti supa urmand pasii din metoda de preparare;
⦁ Dupa ce a trecut jumatatea de ora, pe o masa pudrata cu faina intinde aluatul intr-o foaie subtire, apoi las-o sa se usuce inca 30 de minute. In final, ruleaza aceasta foaie si tai-o in fasii subtiri. Astfel, taieteii tai sunt gata.
Mod de preparare a supei:
⦁ In timpul in care lasi foaia de taietei la uscat poti incepe sa pregatesti zarzavatul pentru supa, curata legumele si taie-le marunt;
⦁ Intr-o oala potrivita caleste legumele 2-3 minute, iar cand devin moi adauga peste ele apa si lasa-le la fiert;
⦁ In acest timp pregateste rosiile pentru supa. Fierbe-le in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cand se racesc decojeste-le si indeparteaza partea lemnoasa de langa codita cu un cutit. Paseaza-le apoi cu un blender pana formezi o pasta asemanatoare cu bulionul;
⦁ Atunci cand zarzavatul a fiert, adauga peste el sucul de rosii. In cazul in care continutul este prea consistent poti sa adaugi apa in functie de cat de concentrata vrei sa fie supa;
⦁ Acopera oala cu un capac si lasa zeama sa fiarba 15-20 de minute;
⦁ Spre final, cand supa incepe din nou sa dea in clocot se pun taieteii direct in supa sub forma de ploaie si se amesteca sa nu se lipeasca intre ei;
⦁ Fierbe taieteii 10 minute, apoi ia oala de pe foc. In final, adauga sarea si piperul, dupa gust, si o legatura de patrunjel taiata marunt.
⦁ In primul rand, bate oul intr-un castron, folosind o furculita;
⦁ Asaza pe masa sau pe un fund cele 150 de grame de faina si in centru aranjeaza faina astfel incat sa poti turna oul batut;
⦁ Amesteca faina si oul si framanta aluatul obtinut;
⦁ In cazul in care continutul este prea gros poti adauga o lingura de apa calda;
⦁ Cand este gata de framantat, lasa aluatul pe masa, timp de 30 de minute;
⦁ In timpul acesta poti incepe sa pregatesti supa urmand pasii din metoda de preparare;
⦁ Dupa ce a trecut jumatatea de ora, pe o masa pudrata cu faina intinde aluatul intr-o foaie subtire, apoi las-o sa se usuce inca 30 de minute. In final, ruleaza aceasta foaie si tai-o in fasii subtiri. Astfel, taieteii tai sunt gata.
Mod de preparare a supei:
⦁ In timpul in care lasi foaia de taietei la uscat poti incepe sa pregatesti zarzavatul pentru supa, curata legumele si taie-le marunt;
⦁ Intr-o oala potrivita caleste legumele 2-3 minute, iar cand devin moi adauga peste ele apa si lasa-le la fiert;
⦁ In acest timp pregateste rosiile pentru supa. Fierbe-le in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cand se racesc decojeste-le si indeparteaza partea lemnoasa de langa codita cu un cutit. Paseaza-le apoi cu un blender pana formezi o pasta asemanatoare cu bulionul;
⦁ Atunci cand zarzavatul a fiert, adauga peste el sucul de rosii. In cazul in care continutul este prea consistent poti sa adaugi apa in functie de cat de concentrata vrei sa fie supa;
⦁ Acopera oala cu un capac si lasa zeama sa fiarba 15-20 de minute;
⦁ Spre final, cand supa incepe din nou sa dea in clocot se pun taieteii direct in supa sub forma de ploaie si se amesteca sa nu se lipeasca intre ei;
⦁ Fierbe taieteii 10 minute, apoi ia oala de pe foc. In final, adauga sarea si piperul, dupa gust, si o legatura de patrunjel taiata marunt.
Supa de rosii cu galuste
Este una dintre cele mai cunoscute retete de supe traditional-romanesti pe care merita sa o incerci, mai ales atunci cand iti doresti un preparat fara carne, dar consistent. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum trebuie sa le prepari astfel incat rezultatul obtinut sa fie cat se poate de delicios.
Ingrediente pentru supa:
⦁ 900 ml suc de rosii/ bulion
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 3 catei de usturoi
⦁ 1 legatura de patrunjel
⦁ 4 linguri ulei
⦁ sare si piper
Ingrediente pentru galuste:
⦁ 2 oua
⦁ 8 linguri de gris
⦁ sare si piper
⦁ 900 ml suc de rosii/ bulion
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 3 catei de usturoi
⦁ 1 legatura de patrunjel
⦁ 4 linguri ulei
⦁ sare si piper
Ingrediente pentru galuste:
⦁ 2 oua
⦁ 8 linguri de gris
⦁ sare si piper
Mod de preparare:
⦁ In primul rand, curata, spala si taie ceapa marunt, pune uleiul la incins intr-o oala potrivita apoi caleste ceapa 2-3 minute, pana devine moale;
⦁ Taie morcovii, telina si pastarnacul cubulete, adauga-le peste ceapa, pune 3 litri de apa si lasa toate legumele la fiert, la foc mare;
⦁ Intre timp, taie usturoiul felii subtiri si impreuna cu patrunjelul adauga-l peste legumele care fierb. Lasa totul la fiert pentru 15-20 de minute;
⦁ Adauga apoi sucul de rosii, dupa care incepe sa pregatesti galustele;
⦁ Cat timp fierbe supa, intr-un bol separat bate ouale cu o furculita, adauga sare si piper dupa gust si cerne faina, amestecand bine in acelasi timp, astfel incat sa nu se formeze cocoloase;
⦁ Lasa compozitia 4-5 minute sa se aseze, opreste focul, apoi, cu o lingura, ia cate o galusca si adaug-o in supa;
⦁ Dupa ce ai adaugat toate galustele, pune din nou supa la fiert, la foc mic;
⦁ Las-o sa fiarba pana cand observi ca galustele si-au marit volumul, iar toate legumele sunt fierte;
⦁ In final, adauga sare si piper dupa gust.
⦁ In primul rand, curata, spala si taie ceapa marunt, pune uleiul la incins intr-o oala potrivita apoi caleste ceapa 2-3 minute, pana devine moale;
⦁ Taie morcovii, telina si pastarnacul cubulete, adauga-le peste ceapa, pune 3 litri de apa si lasa toate legumele la fiert, la foc mare;
⦁ Intre timp, taie usturoiul felii subtiri si impreuna cu patrunjelul adauga-l peste legumele care fierb. Lasa totul la fiert pentru 15-20 de minute;
⦁ Adauga apoi sucul de rosii, dupa care incepe sa pregatesti galustele;
⦁ Cat timp fierbe supa, intr-un bol separat bate ouale cu o furculita, adauga sare si piper dupa gust si cerne faina, amestecand bine in acelasi timp, astfel incat sa nu se formeze cocoloase;
⦁ Lasa compozitia 4-5 minute sa se aseze, opreste focul, apoi, cu o lingura, ia cate o galusca si adaug-o in supa;
⦁ Dupa ce ai adaugat toate galustele, pune din nou supa la fiert, la foc mic;
⦁ Las-o sa fiarba pana cand observi ca galustele si-au marit volumul, iar toate legumele sunt fierte;
⦁ In final, adauga sare si piper dupa gust.
Supa crema de rosii
Daca esti fan al supelor crema, cu siguranta o poti adauga pe langa supa crema de ciuperci, morcov sau dovleac, si pe cea de rosii. Acrisoara, racoritoare si aromata, aceasta reteta merita sa isi faca loc in cartea ta de bucate alese.
Ingrediente:
⦁ 500 g rosii
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 3 catei de usturoi
⦁ 1 ardei gras
⦁ 1 pastarnac
⦁ 1 telina
⦁ 1 dovlecel
⦁ 3 cartofi
⦁ 2-3 linguri de ulei
⦁ sare, piper
⦁ 500 g rosii
⦁ 3 morcovi
⦁ 2 cepe
⦁ 3 catei de usturoi
⦁ 1 ardei gras
⦁ 1 pastarnac
⦁ 1 telina
⦁ 1 dovlecel
⦁ 3 cartofi
⦁ 2-3 linguri de ulei
⦁ sare, piper
Mod de preparare:
⦁ Spala, curata legumele pentru zarzavat (morcovul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, pastarnacul si telina), apoi taie-le marunt;
⦁ Intr-o oala potrivita, caleste zarzavatul 3-4 minute, apoi adauga aproximativ 4 litri de apa;
⦁ Taie cubulete cartoful si dovlecelul, apoi lasa toate legumele sa fiarba;
⦁ In timpul acesta poti pregati rosiile pentru supa. Fierbe 5-6 minute rosiile astfel incat sa le poti decoji rapid. Dupa ce s-au racit si le-ai decojit, paseaza-le cu blenderul sau da-le printr-o razatoare;
⦁ Verifica daca legumele si zarzavatul au fiert suficient de mult si, in cazul in care sunt gata, scoate-le din zeama si paseaza-le cu ajutorul blenderului pana cand se formeaza o pasta fina;
⦁ Pasta obtinuta se amesteca cu zeama, apoi se adauga si sucul de rosii;
⦁ Lasa supa crema sa fiarba cateva minute, apoi adauga sare, piper si condimente, dupa gust;
⦁ Supa ta este acum gata si o poti servi impreuna cu cateva crutoane, smantana si patrunjel taiat marunt.
⦁ Spala, curata legumele pentru zarzavat (morcovul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, pastarnacul si telina), apoi taie-le marunt;
⦁ Intr-o oala potrivita, caleste zarzavatul 3-4 minute, apoi adauga aproximativ 4 litri de apa;
⦁ Taie cubulete cartoful si dovlecelul, apoi lasa toate legumele sa fiarba;
⦁ In timpul acesta poti pregati rosiile pentru supa. Fierbe 5-6 minute rosiile astfel incat sa le poti decoji rapid. Dupa ce s-au racit si le-ai decojit, paseaza-le cu blenderul sau da-le printr-o razatoare;
⦁ Verifica daca legumele si zarzavatul au fiert suficient de mult si, in cazul in care sunt gata, scoate-le din zeama si paseaza-le cu ajutorul blenderului pana cand se formeaza o pasta fina;
⦁ Pasta obtinuta se amesteca cu zeama, apoi se adauga si sucul de rosii;
⦁ Lasa supa crema sa fiarba cateva minute, apoi adauga sare, piper si condimente, dupa gust;
⦁ Supa ta este acum gata si o poti servi impreuna cu cateva crutoane, smantana si patrunjel taiat marunt.
Supa de rosii cu usturoi
Stim cat de gustoasa poate fi combinatia de rosii cu usturoi mai ales din retetele de bruschete. Aceasta combinatie isi poate gasi gustul ideal inclusiv in supe. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara supa de rosii cu usturoi.
Ingrediente:
⦁ 800 g rosii
⦁ 1 ceapa
⦁ 5 catei de usturoi
⦁ 2 crengute de busuioc
⦁ 1 lingurita cimbru uscat
⦁ sare, piper
⦁ 800 g rosii
⦁ 1 ceapa
⦁ 5 catei de usturoi
⦁ 2 crengute de busuioc
⦁ 1 lingurita cimbru uscat
⦁ sare, piper
Mod de preparare:
⦁ In primul rand, pregateste rosiile pentru supa, spala-le si taie-le in doua bucati, apoi pune-le sa fiarba cateva minute, pana se inmoaie bine;
⦁ Cand incep sa se decojeasca, da-le printr-o sita nu foarte deasa si paseaza-le pana obtii o pasta fina;
⦁ Intr-o oala separata adauga uleiul, lasa-l la incins 1-2 minute, apoi, timp de 5 minute, caleste usturoiul si ceapa taiate marunt;
⦁ Dupa ce ai calit legumele, adauga peste ele sucul de rosii impreuna cu cimbrul uscat si crengutele de busuioc si lasa totul sa fiarba 15 minute;
⦁ Adauga apa si sare dupa cat de consistenta vrei sa fie supa si las-o sa fiarba pana incepe sa clocoteasca. Apoi acopera oala cu un capac si lasa supa sa fiarba in 15 minute la foc mic;
⦁ In final, scoate crengutele de busuioc si paseaza toata compozitia folosind un mixer sau un blender;
⦁ Acum supa de rosii cu usturoi este gata si o poti servi impreuna cu parmezan ras si crutoane.
⦁ In primul rand, pregateste rosiile pentru supa, spala-le si taie-le in doua bucati, apoi pune-le sa fiarba cateva minute, pana se inmoaie bine;
⦁ Cand incep sa se decojeasca, da-le printr-o sita nu foarte deasa si paseaza-le pana obtii o pasta fina;
⦁ Intr-o oala separata adauga uleiul, lasa-l la incins 1-2 minute, apoi, timp de 5 minute, caleste usturoiul si ceapa taiate marunt;
⦁ Dupa ce ai calit legumele, adauga peste ele sucul de rosii impreuna cu cimbrul uscat si crengutele de busuioc si lasa totul sa fiarba 15 minute;
⦁ Adauga apa si sare dupa cat de consistenta vrei sa fie supa si las-o sa fiarba pana incepe sa clocoteasca. Apoi acopera oala cu un capac si lasa supa sa fiarba in 15 minute la foc mic;
⦁ In final, scoate crengutele de busuioc si paseaza toata compozitia folosind un mixer sau un blender;
⦁ Acum supa de rosii cu usturoi este gata si o poti servi impreuna cu parmezan ras si crutoane.
Gazpacho
Acest tip de supa este ideala mai ales vara, in zilele calduroase, fiind un preparat care se serveste rece. Un alt avantaj este ca se prepara foarte usor si foarte repede. In aproximativ 15-30 de minute poti gati minunatul Gazpacho fara sa ai nevoie de cuptor sau aragaz, ci doar de un blender si de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente:
⦁ 1 kg rosii
⦁ 3 castraveti
⦁ 1 ardei gras
⦁ ½ ceapa
⦁ 1 catel de usturoi
⦁ 7 linguri de ulei
⦁ 1 cana de apa
⦁ sare si piper
⦁ ½ lingurita de oregano
⦁ 2 linguri suc de lamaie
⦁ 2 felii de paine
⦁ 1 kg rosii
⦁ 3 castraveti
⦁ 1 ardei gras
⦁ ½ ceapa
⦁ 1 catel de usturoi
⦁ 7 linguri de ulei
⦁ 1 cana de apa
⦁ sare si piper
⦁ ½ lingurita de oregano
⦁ 2 linguri suc de lamaie
⦁ 2 felii de paine
Mod de preparare:
⦁ In primul rand, pune feliile de paine in apa si lasa-le sa se inmoaie;
⦁ In acest timp, spala, curata si taie cubulete toate legumele;
⦁ Pune legumele intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga oregano si amesteca totul pana cand compozitia devine o pasta fina;
⦁ Adauga in blender feliile de paine, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul proaspat macinat si continua sa mixezi;
⦁ Pune supa la rece pentru cateva ore, apoi o poti servi impreuna cu cateva crutoane sau parmezan ras.
⦁ In primul rand, pune feliile de paine in apa si lasa-le sa se inmoaie;
⦁ In acest timp, spala, curata si taie cubulete toate legumele;
⦁ Pune legumele intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga oregano si amesteca totul pana cand compozitia devine o pasta fina;
⦁ Adauga in blender feliile de paine, sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul proaspat macinat si continua sa mixezi;
⦁ Pune supa la rece pentru cateva ore, apoi o poti servi impreuna cu cateva crutoane sau parmezan ras.
Supa de rosii turceasca
Este una dintre cele mai simple, rapide si usor de gatit retete si se aseamana cu supa-crema.
Ingrediente:
⦁ 1 lingura de faina
⦁ 1 lingura de ulei
⦁ 900 g suc de rosii
⦁ 200 ml lapte
⦁ 1 lingurita busuioc uscat
⦁ 1 lingurita oregano uscat
⦁ 1 lingura de faina
⦁ 1 lingura de ulei
⦁ 900 g suc de rosii
⦁ 200 ml lapte
⦁ 1 lingurita busuioc uscat
⦁ 1 lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
⦁ Intr-o oala de marime potrivita pune uleiul la incins;
⦁ Adauga apoi faina si las-o sa se rumeneasca 2-3 minute;
⦁ Toarna sucul de rosii peste uleiul amestecat cu faina si lasa totul pe foc pana da in clocot;
⦁ Cand sucul incepe sa fiarba adauga sarea, busuiocul si oreganoul;
⦁ Dupa ce ai adaugat condimentele, da focul aragazului la mai mic si adauga laptele incet, cu atentie si amestecand supa cu o lingura de lemn;
⦁ In 5-10 minute supa turceasca este gata si poate fi servita cu cateva linguri de cascaval ras.
⦁ Intr-o oala de marime potrivita pune uleiul la incins;
⦁ Adauga apoi faina si las-o sa se rumeneasca 2-3 minute;
⦁ Toarna sucul de rosii peste uleiul amestecat cu faina si lasa totul pe foc pana da in clocot;
⦁ Cand sucul incepe sa fiarba adauga sarea, busuiocul si oreganoul;
⦁ Dupa ce ai adaugat condimentele, da focul aragazului la mai mic si adauga laptele incet, cu atentie si amestecand supa cu o lingura de lemn;
⦁ In 5-10 minute supa turceasca este gata si poate fi servita cu cateva linguri de cascaval ras.
Asadar, ai sapte retete cu care iti poti imbogati caietul tau de bucate. Noi le-am incercat pe toate si speram sa iti placa si tie, dar si celor dragi, pentru care gatesti!
Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock