Incepe gatitul
Pasul 1: Spala si usuca verdeturile.
Pasul 2: Cu un cutit cu lama lunga desfa carnea de curcan intr-o foaie, pe care sa o umpli ulterior. Pune ouale de prepelita la fiert, pana sunt tari. Marunteste verdeturile si imparte-le in doua boluri: unul mai mare pentru umplutura, altul mai mic pentru crusta. Pe cele din urma mai marunteste-le pana devin un amestec omogen, fin.
Pasul 3: In bolul cu verdeturi pentru umplutura pune jumatate din uleiul de dovleac, ouale de gaina crude si coaja de lamaie. Asezoneaza bine.
Pasul 4: Intinde foaia de curcan pe o folie de plastic, pune sare si piper dupa gust. Asaza deasupra verdeturile cu ou, ouale fierte de prepelita, chiar la capatul de unde incepi sa rulezi. Ruleaza strans si inchide-o in folie alimentara, invelind-o in straturi mai multe.
Pasul 5: Pune rulada la fiert, la foc foarte mic, pentru aproximativ 3 ore. Scoate-o si las-o la racit cu tot cu folie. Unge-o cu restul de ulei si tavaleste-o prin verdeturile pregatite deja.
Pasul 6: Pune in tava de cuptor vinul si rulada de curcan, tine-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Tai-o in felii groase chiar la masa si serveste-o langa garnitura preferata sau pur si simplu langa o salata!