Incepe gatitul
Pasul 1: Taie cubulete carnea, rondele morcovii si pastarnacii, cubulete baconul si cepele. Rumeneste baconul intr-o tigaie incinsa (fara ulei), scoate-l apoi intr-un vas. in grasimea ramasa, adauga trei linguri cu ulei si rumeneste carnea, apoi scoate-o intr-un castronel
Pasul 2: Adauga inca o lingura cu ulei si caleste ceapa, morcovii si pastarnacii. Dupa ce s-au inmuiat, adauga carnea, presara faina, amesteca, prajind-o usor. Toarna un strop de vin si curata cu o spatula crusta de la baza vasului, apoi toarna tot vinul, adauga baconul, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, doua crengute de cimbru, doua frunze de dafin si lasa pe foc, acoperit, la foc mic, pentru doua ore.
Pasul 3: intre timp, curata arpagicul si ciupercile si soteaza-le in doua linguri cu ulei incins. Separat, taie cartofii in sferturi si rumeneste-i in doua linguri cu ulei. Scoate-i si adauga-i in tocana. Adauga amestecul de arpagic si ciuperci, amesteca, potriveste gustul de sare si piper si mai lasa pe foc o ora. Decoreaza cu ceapa verde.