Incepe gatitul
Pasul 1: Curat morcovii si-i pun la fiert. Separat, pun la mixer galbenusurile cu zaharul pudra, le bat bine si scot compozitia intr-un bol. Pun in mixer frisca lichida si adaug treptat mascarpone. Scot si adaug aceasta compozitie peste cea din bol. Le amestec impreuna, cu miscari foarte usoare, cu ajutorul unei palete din silicon, pana se incorporeaza bine toata compozitia.
Pasul 2: Las la racit morcovii fierti, apoi ii pun in blender, amestecand pana cand obtin o pasta fina.
Pasul 3: Intr-o forma rotunda pentru deserturi, asez piscoturi astfel incat sa formez un blat. Va recomand sa presarati si putina cafea espresso pudra peste piscoturi, sa absoarba umezeala ingredientelor care vor veni deasupra. Intind deasupra uniform piureul de morcovi, apoi pun un strat de piscoturi. Torn compozitia cu mascarpone. Puteti si alterna aceste straturi (blat de piscoturi, mascarpone, piscoturi, piure de morcovi, piscoturi, mascarpone).
Pasul 4: Decorez tortul din belsug, dupa preferinta, cu pudra de cafea sau de cacao. Asez cat mai artistic pe el nuci simple sau caramelizate, zahar pudra, fructe (zmeura, capsune, mure), flori comestibile etc. Il las la rece inainte de a-l servi la masa.