Incepe gatitul
1. Întâi prepară crema. Pune ciocolata albă într-un bol.
2. Într-o cratiță, adu la fierbere smântâna, toarn-o peste ciocolata albă și pune compoziția la frigider timp de o oră.
3. Scoate de la frigider și mixează cu frișca lichidă.
4. Acum prepară blaturile. Mai întâi, bate cu mixerul untul și zahărul.
5. Adaugă laptele, apoi făina, făina de migdale și scorțișoara. Amestecă bine și pune compoziția la frigider o oră.
6. Preîncălzește cuptorul la 180° C.
7. Scoate aluatul de la frigider și împarte-l în patru părți egale, formând ca niște bile de cocă. Pune fiecare bilă între două foi de copt și întinde-le.
8. Decupează cu o formă de 24 cm diametru blaturile, presară fulgii de migdale deasupra și dă la cuptorul preîncălzit timp de 15 minute.
9. Asamblează tortul, începând cu un blat, peste care pui un strat de cremă și tot așa. Peste stratul de cremă de deasupra, presară fructele de pădure și, opțional, extra fulgi de migdale.