Ai cautat retetaSomon Gravlax cu ceai negru și votcă
Mega image logo

Somon Gravlax cu ceai negru și votcă

Iată un preparat elegant și unic, unde somonul proaspăt este marinat în stil scandinav, cu amestec de sare, zahăr și mărar (ingredientele tradiționale pentru Gravlax), la care am adăugat frunze uscate de ceai negru și vodcă. Această combinație conferă somonului o aromă profundă, transformându-l într‑un antreu sofisticat pentru mesele de sărbători.
Somon Gravlax cu ceai negru și votcă
Mediu
>60'
0/5
Ridicat

Ingrediente pentru

Ingrediente
1 portie
  • 100 g sare grunjoasa
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe ceai negru (uscat)
  • 30 ml votcă
  • 1 linguriță piper măcinat grosier
  • 2 fire mărar tocat mărunt
  • coaja de lime si portocala
  • 800 g de somon
  • 100 g sare grunjoasa
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe ceai negru (uscat)
  • 30 ml votcă
  • 1 linguriță piper măcinat grosier
  • 2 fire mărar tocat mărunt
  • coaja de lime si portocala
  • 800 g de somon

Incepe gatitul

1. Amestecă bine toate ingredientele într-un bol, în afară de somon.
2. Pe o hârtie de copt, așază un strat subțire din mixul de sare, apoi așază somonul și acoperă-l cu mixul de sare rămas. Acoperă somonul cu hârtie de copt, apoi pune-l într-o tavă întinsă și așază deasupra o greutate (3-4 kg). Bagă-l la frigider timp de 40-48 h.
3. Scoate somonul din hârtia de copt și rade cu lama unui cuțit surplusul din mixul rămas, până când rămâne un file curat. Curăță-l astfel pe ambele părți.
4. Servește acest somon cu pâine prăjită, lămâie și smântână fermentată.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Hiperproteic
Fel principal

Ingrediente pentru 1 persoana

Ti-ar placea si