Ai cautat retetaSalata de creveti cu baza de conopida
Mega image logo
  • Salata de creveti cu baza de conopida

Salata de creveti cu baza de conopida

De catre Reteta Mega Image
Chef Josepf Hadad iti ofera o reteta de salata cu conopida care poate constitui baza pe care se pot construi mai multe salate, una mai interesanta ca alta. Mix-ul de conopida tocata, rosii cubulete, masline Kalamata, patrunjel, busuioc si ulei de masline are un gust proaspat si textura usor crocanta. Poti trage ingredientele la tigaie, daca vrei sa incerci varianta calda.
Salata de creveti cu baza de conopida
Usor
1'- 30'
5/5
Ridicat

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 1 conopida mare
  • 1 lingurita de busuioc tocat
  • 2 rosii colorate (galbene, mov) pentru decor
  • 16 masline Kalamata
  • 3 bulgari de mozzarella di bufala
  • 2 rosii
  • 1 lingurita de patrunjel tocat fin
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 12 felii de bagheta
  • sare, piper negru zdrobit
  • 16 creveti
  • 1 conopida mare
  • 1 lingurita de busuioc tocat
  • 2 rosii colorate (galbene, mov) pentru decor
  • 16 masline Kalamata
  • 3 bulgari de mozzarella di bufala
  • 2 rosii
  • 1 lingurita de patrunjel tocat fin
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 12 felii de bagheta
  • sare, piper negru zdrobit
  • 16 creveti

Incepe gatitul

Pasul 1: Curat conopida de cotor si frunze si o las la fiert, cu sare, pana capata o textura al dente. O scot intr-un vas cu apa cu gheata. in aceeasi apa fierb 3 minute crevetii curatati si eviscerati, carora le-am lasat insa codita. Dupa 5-6 minute ii transfer intr-un bol cu apa rece.
Pasul 2: Tamponez cu hartie absorbanta conopida si crevetii pana indepartez apa in exces.Toc buchetele de conopida, nu foarte marunt, si le pun intr-un bol. Tai rosiile in patru sau sase, le indepartez pielita cu cutitul (fac fileuri), le toc in cubulete mici si le pun peste conopida. Adaug masline tocate, patrunjel, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, amestec tot si potrivesc de gust.
Pasul 3: Asezonez crevetele cu ulei de masline si lamaie si-l las deoparte. Tai bulgarasii de mozzarella felii, stil barcuta. Pregatesc bagheta, taind foarte subtire 16 felii si punandu-le pe gratar sau la cuptor 2 minute, la 180 grade C, pana devin crocante.
Pasul 4: Pregatesc farfuriile si impart compozitia in patru. Pe o farfurie, cu ajutorul unei forme din metal (rotunda sau patrata), pun compozitia pentru o persoana. Presez salata de conopida din interiorul formei cu o lingura, apoi scot forma de metal. Pe acest turnulet din salata asez 3-4 felii de mozzarella, 4 creveti, 4 felii de bagheta crocanta. Decorez cu cateva rondele subtiri de rosie colorata (galbena sau violet) si busuioc proaspat peste. La final, torn un strop de ulei de masline.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
De zi cu zi
Pranz
Toate sezoanele
Salata

Ti-ar placea si