Ai cautat retetaPlatou festiv cu pulpe de miel
Mega image logo
  • Platou festiv cu pulpe de miel

Platou festiv cu pulpe de miel

De catre Joseph Hadad
Mielul este simbolul sarbatorilor pascale. Iti recomandam aceasta reteta pentru masa de Paste, pregatita de Chef Joseph Hadad.
Platou festiv cu pulpe de miel
Ridicat
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
8 portii
  • piper negru boabe
  • 4 boabe ienibahar
  • 1 sfecla rosie
  • 1 steluta anason
  • 2 fire busuioc pentru decorat
  • 500 g zahar
  • 1 l apa
  • sare
  • 130 ml ulei masline
  • 2 capatani de usturoi
  • 400 ml vin alb
  • 4 pere
  • 3 morcovi
  • 4 foi de dafin
  • 1 radacina de telina
  • 5 frunze cimbru
  • 3 frunze rozmarin
  • 4 cepe medii
  • 1 praz
  • 4 gulii
  • 200 g smochine uscate
  • 2 kg pulpe de miel
  • piper negru boabe
  • 4 boabe ienibahar
  • 1 sfecla rosie
  • 1 steluta anason
  • 2 fire busuioc pentru decorat
  • 500 g zahar
  • 1 l apa
  • sare
  • 130 ml ulei masline
  • 2 capatani de usturoi
  • 400 ml vin alb
  • 4 pere
  • 3 morcovi
  • 4 foi de dafin
  • 1 radacina de telina

Incepe gatitul

Pasul 1: Curat de grasime pulpa de miel. Spal morcovul, telina si ceapa si le tai bucati mari. Rup in mana rozmarinul si cimbrul, tai in jumatate capatanile de usturoi. Masez bine carnea cu un amestec de ulei de masline, piper negru zdrobit si sare. In tava pentru cuptor, pun vinul alb, legumele (morcov, 2 cepe, telina), usturoi, rozmarin, cimbru si dafin, asez pulpa peste ele si dau la cuptor, la 180 grade C, timp de 1 ora si jumatate. Scot, acopar totul cu staniol si mai las la cuptor 45 de minute, pana cand mielul se rumeneste.
Pasul 2: Prepar siropul. Intr-o craticioara pun un litru de apa, 500g de zahar, anason si ienibahar. Curat, rad si adaug sfecla rosie. Las pe foc mic 25 de minute, pana cand obtin un sos roze. Adaug perele taiate in jumatate, fara samburi, si le las, tot la foc mic, pana cand se inmoaie bine. Dau deoparte craticioara.
Pasul 3: Curat gulia, prazul si cepele. Tai gulia in jumatate, las prazul intreg (sau, daca e mare, il tai in doua), las cepele intregi. Incalzesc apa cu sare, fierb gulia, dupa 10 minute pun ceapa, iar dupa alte 15 minute, prazul. Le fierb pana se inmoaie, le scot si tai si ceapa in jumatate. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline pun gulia cu fata plata in jos, ca sa faca crusta, adaug ceapa si asezonez cu sare. Pun in tigaie si smochinele uscate, naturale, cat sa se rumeneasca un pic.
Pasul 4: Scot mielul din cuptor. Strecor legumele in sita. Asez pe un platou mielul, pun peste el jumatatile de gulie si ceapa, prazul, smochinele si decorez cu perele in sos. Sosul roze ramas de la pere poate fi servit separat.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Paste
Pranz
Primavara
Fel principal

Ti-ar placea si