Ai cautat retetaPlatou cu halloumi si legume
Mega image logo
  • Platou cu halloumi si legume

Platou cu halloumi si legume

De catre Reteta Mega Image
Branza traditionala cipriota este un adevarat deliciu si, mai ales in lunile de vara, poate fi pregatita si la noi foarte usor, pe gratar. In Cipru se mananca cu pepene galben si sunca afumata. Merge cu cimbru, rozmarin, coriandru.
Platou cu halloumi si legume
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 6 rosii cherry
  • 2 pachete halloumi
  • 6 fire sparanghel
  • 1 bucata avocado
  • 2 vinete
  • 6 cartofi noi
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 fire rozmarin
  • 4 linguri ulei masline extra-virgin
  • 1 lamaie
  • chimion
  • ceapa chivas
  • piper negru macinat
  • 6 rosii cherry
  • 2 pachete halloumi
  • 6 fire sparanghel
  • 1 bucata avocado
  • 2 vinete
  • 6 cartofi noi
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 fire rozmarin
  • 4 linguri ulei masline extra-virgin
  • 1 lamaie
  • chimion
  • ceapa chivas
  • piper negru macinat

Incepe gatitul

Pasul 1: Coc vanata pe plita sau la carbuni, o cojesc si o las in sita aproape o ora, pana se scurge amareala. O tai in felii mai groase, asezonez cu chimion, sare si piper. Intr-o tigaie antiaderenta incalzesc 2 linguri de ulei de masline, pun vanata si o las pe fiecare parte aproape 40 de secunde, doar cat sa prinda gust de afumat.
Pasul 2: Pun la cuptor cartofii noi, in coaja, la 180 de grade, aproape 30 de minute. Cat se fac, pregatesc branza halloumi. Tai fiecare bucata in felii de 1/2 cm, pe care le pensulez in ulei de masline si le pun pe gratar - avand grija sa obtin niste dungi apetisante de gratar pe branza.
Pasul 3: Curat sparanghelul si las doar varfurile, il pun in apa fierbinte cu sare 30 de secunde, apoi in apa cu gheata, ca sa ramana verde. Asezonez cu sare, lamaie si ulei de masline. Tai avocado in felii ca niste barcute si le las in apa cu lamaie, sa nu oxideze.
Pasul 4: Pe platoul pentru servit, asez rondelele de vanata si cartofii, tavaliti in ulei de masline, sare si piper si zdrobiti apoi un pic in mana. Asez cu atentie halloumi peste cartofi si vinete, sparanghelul, rosiile taiate in jumatate, decorez cu muguri dati un pic la cuptor, rozmarin si ceapa chivas. La final, stropesc totul cu ulei de masline.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Grecesc
Clasic
Petreceri
Gustare
Toate sezoanele
Aperitiv

Ti-ar placea si