Incepe gatitul
1. Adu în clocot 3 l de apă. Adaugă mai întâi o aripă de curcan și așteaptă ca apa să dea din nou în clocot. Adaugă, pe rând, celelalte 2 aripi și piepții, așteptând de fiecare dată ca apa să clocotească înainte să adaugi altă bucată de carne. Lasă carnea să fiarbă timp de 1 oră la foc mic și scoate spuma care se creează la suprafață. 2. Adaugă ceapa, morcovii, tija de apio, foile de dafin și piperul, și mai lasă să fiarbă la foc mic încă 1 oră. 3. După cele 2 ore de fiert, scoate carnea și morcovii pe o farfurie și lasă-le la răcit. 4. Într-un bol mare, pune cățelii de usturoi zdrobiți cu palma. Adaugă supa de curcan strecurată, săreaz-o după gust, apoi acoperă vasul cu folie de plastic și las-o să se infuzeze cu usturoiul 20-30 de minute. 5. Între timp, decojește ouăle și taie-le în jumătăți. Toacă morcovii și carnea cubulețe. 6. Scoate usturoiul și adaugă gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. 7. În forma aleasă pentru piftie, așază mai întâi jumătățile de ou cu tăietura în jos, câteva frunzulițe de pătrunjel, morcovii cubulețe, carnea tocată, caperele, iar la final toarnă supa. 8. Lasă la frigider peste noapte. Servește rece, cu pastă de hrean