Incepe gatitul
1. Pune la înmuiat 2 foi de gelatină în apă rece. 2. Încălzește ușor smântâna cu zahărul pudră și cel vanilat, și amestecă atât cât să se topească zahărul. Imediat ce s-a topit, ia de pe foc și adaugă foile de gelatină înmuiate și scurse. Amestecă bine, apoi împarte compoziția în 4 pahare și dă-le la frigider pentru 1 oră. Ingrediente pentru 4 porții 3½ foi de gelatină 350 ml smântână dulce groasă (min. 30% grăsime) 50 g zahăr pudră 1 lingură zahăr vanilat 5 portocale cu pulpă roșie 3. Pune la înmuiat în apă rece foile de gelatină rămase. 4. Între timp stoarce sucul de la 3 portocale roșii. Ai nevoie cam de +/- 180 ml suc. Filtrează-l. 5. Scurge foile de gelatină și topește-le ușor într-o tigaie cu 4 linguri suc. Ia de pe foc și adaugă treptat, amestecând, restul de TRUC În loc de zahăr vanilat, poți infuza smântâna fierbinte timp de 15 minute cu o păstaie de vanilie crestată și răzuită. Ai grijă să arunci păstaia înainte să adaugi cele 2 foi de gelatină. suc. Toarnă compoziția peste panna cotta din fiecare pahar și dă din nou la rece încă 1 oră. 6. Curăță 1 portocală roșie, îndepărtând membranele și păstrând doar pulpa desfăcută în sferturi. Taie sferturile în bucăți mici, scurge-le și așază-le peste panna cotta. Servește rece.