Incepe gatitul
1. Mai întâi crestează mușchiulețul de porc de mai multe ori, pe lungime, ca să-l poți deschide și întinde cât mai mult. (Vezi rețeta video și fotografia alăturată.) 2. Presară mușchiulețul de porc desfăcut cu sare și piper după gust (nu foarte multă sare, pentru că brânza Roquefort e deja sărată), rozmarinul și cimbrul tocate mărunt, brânza roquefort sfărâmițată, prunele uscate tăiate cuburi și merele feliate. Rulează carnea, apoi leag-o cu sfoară, unge-o cu ulei de măsline și presar-o cu oregano. 3. Într-o tigaie grill bine încinsă prăjește carnea pe fiecare parte, aproximativ 2 minute. Pune carnea într-o tavă și dă-o la cuptorul încins la 180°C pentru încă 10-15 minute. Când e gata, las-o 5 minute la odihnit, apoi tai-o felii. 4. Feliază cartofii din aproape în aproape, fără să-i tai de tot. Unge-i cu ulei și unt, inclusiv printre felii, apoi presară-i cu sare și oregano uscat. Pune-i într-o tavă și bagă-i la cuptorul încins la 180°C, timp de 30-40 de minute. Din când în când, stropește cartofii cu grăsimea din tavă.