Incepe gatitul
Pasul 1: Dau prin masina de tocat carnea de curcan, adaug sare, piper, nucsoara si amestec bine. Impart carnea in 4 portii, cate 250g de persoana, si o modelez ca sa obtin patru chiftele mari.
Pasul 2: Prepar salata de cruditati. Dau morcovul si telina pe razatoarea mare, adaug o lingura de ulei de masline, sare, piper alb si cativa stropi de zeama de lamaie. Pentru fiecare portie pregatesc cate un cosulet din rosie -tai capacul unei rosii, il scot miezul si o umplu cu salata.
Pasul 3: Incing gratarul. Coc zucchini, tai felii, pe diagonala, ii asezonez cu putina sare si-I pun pe gratar. Apoi, hamburgerul. Il zgarii un pic, ca sa obtin un model interesant, pun pe carne ulei de masline, pe ambele parti, le las pe gratar cateva minute, pana e gata. Coc si ardeii capia taiati in jumatate si curatati de seminte.
Pasul 4: Pentru sos, tai castravetii murati (in saramura) cubulete foarte mici, tai marunt caperele, fierb bine doua oua, de la care folosesc doar albusul, tocat marunt, amestec cu maioneza, ceapa, piperul alb si zeama de lamaie pana se omogenizeaza.
Pasul 5: Pregatesc hamburgerul. Tai chifla pe orizontala, pun sos pe partea de jos, apoi o foaie-doua de salata, asez hamburgerul de curcan si ardeii capia. Am pus alaturi legume -zucchini, rosia umpluta cu salata si sos.