Ai cautat retetaCurry de miel
Mega image logo
  • Curry de miel

Curry de miel

De catre Reteta Mega Image
Curry este un nume generic, ce desemneaza mai multe feluri de mancare din legume sau carne, condimentate cu un amestec variat de mirodenii exotice. Este popular in toata Asia, dar felul in care este pregatit difera de la o regiune la alta. Curry-urile thailandeze sau chinezesti se prepare la foc rapid, prin tehnica „stir fry”, rezultand preparate cu legumele crocante. Curry-ul indian, pe de alta parte, se face la foc mediu, mai mult timp, rezultatul fiind o mancare suculenta, in care carnea este moale, iar legumele ca o pasta (doar cateva, adaugate spre final, raman mai tari).
Curry de miel
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
6 portii
  • sare
  • 1 varf de cutit de usturoi pisat
  • 1 varf de cutit de ienibahar
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1 varf de cutit de schinduf
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 1 varf de cutit de boabe coriandru
  • 800 g carne miel
  • 100 ml ulei
  • piper rosu Cayenne
  • frunza proaspata de curry
  • 1 ardei rosu chili
  • 1 conserva rosii
  • 500 ml smantana de cocos
  • 1 lingura ghimbir proaspat razuit
  • 2 catei usturoi
  • 800 g cepe rosii
  • sare
  • 1 varf de cutit de usturoi pisat
  • 1 varf de cutit de ienibahar
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1 varf de cutit de schinduf
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • 1 varf de cutit de boabe coriandru
  • 800 g carne miel
  • 100 ml ulei
  • piper rosu Cayenne
  • frunza proaspata de curry

Incepe gatitul

Pasul 1: Soteaza carnea: Taie carnea de miel in cubulete si trage-o la tigaie in jumatate din cantitatea de ulei, pana devine maronie la exterior. Scoate-o si pune-o deoparte.
Pasul 2: Prajeste condimentele uscate: Incalzeste restul de ulei in tigaie, adauga amestecul de condimente uscate si prajeste-le usor.
Pasul 3: Adauga restul condimentelor: Toaca marunt ceapa, usturoiul si ardeiul chili (dupa ce l-ai curatat de nervuri si seminte). Adauga-le in tigaie, impreuna cu ghimbirul, si lasa-le cateva secunde.
Pasul 4: Mixeaza rosiile in blender: Intr-un blender, mixeaza rosiile din conserva, scurse de zeama, pana obtii un piure fin.
Pasul 5: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.
Pasul 6: Adauga rosiile in tigaie: Toarna rosiile peste condimente, acopera si fierbe la foc mic, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Pune apoi si frunzele proaspete de curry.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Asian
Clasic
Petreceri
Cina
Toate sezoanele
Fel principal

Ti-ar placea si