Incepe gatitul
Pasul 1: Marunteste biscuitii intr-un castron. Toarna deasupra untul topit si amesteca cu mainile. Rastoarna apoi compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 5-10 minute (maximum). in acest fel se formeaza ceea ce numim ”crumble”.
Pasul 2: Rupe in bucatele ciocolata si topeste-o la baie de aburi, apoi las-o sa se racoreasca. Pune branza mascarpone intr-un castron si cu o spatula incorporeaza ciocolata topita. Atentie insa, nu amesteca prea mult.
Pasul 3: Toarna smantana pentru frisca, bine racita, intr-un castron. Adauga zaharul cernut printr-o sita si bate frisca pana devine spumoasa si aerata.
Pasul 4: incorporeaza frisca dulce in crema de mascarpone si ciocolata alba folosind miscari de sus in jos. Taie pe lungime pastaia de vanilie si scoate miezul. Adauga-l in crema alba si amesteca usor.
Pasul 5: Spala, sterge cu un prosop de hartie si curata fructele de codite. Taie in sferturi fructele mari. Toarna crema pentru cheesecake intr-un pos.
Pasul 6: Pune la baza borcanelor un strat de crumble de biscuiti. Urmeaza apoi un strat de fructe rosii, apoi unul de crema de mascarpone si ciocolata alba. Repeta asezarea straturilor pana la baza borcanelor pregatite pentru servire. Da la rece. Decoreaza cu frunze de menta si pudreaza cu zahar inainte de servire.