Incepe gatitul
Pasul 1: Sfarama biscutii si amesteca-i cu untul topit pana se umezesc bine.
Pasul 2: Tapeteaza o forma (28 cm) cu hartie de copt si asaza la baza ei, uniform, amestecul de biscuiti si unt, preseaza bine cu o lingura, astfel incat sa obtii un blat bine intins si cu suprafata neteda. Raceste-l.
Pasul 3: Pune gelatina pentru crema de branza la inmuiat in apa rece, conform indicatiilor de pe plic. Separat, bate frisca, adauga zaharul si amesteca totul cu crema de branza si cu coaja de la portocalele rosii.
Pasul 4: Stoarce portocalele rosii, pune sucul intr-o tigaie cu o lingura de zahar brun - totul la foc foarte mic, pana devine un sirop ingrosat. Cand se racoreste usor, topeste foiile de gelatina in sirop, apoi imparte-l in doua: cea mai mare parte pune-o in crema de branza cu frisca, iar o parte pastreaz-o pentru decor.
Pasul 5: Pune in forma toata crema de branza, intercaleaza zmeura in compozitie, niveleaza si toarna restul de sirop deasupra. Decoreaza cu zmeura. Raceste la temperatura de frigider, nu pune direct cheesecake-ul in congelator.
Pasul 6: Dupa ce se incheaga bine, adica in aproximativ 1-2 ore, poti servi felii din cheesecake, insa daca mai ramane, se poate pastra in congelator pentru 1-2 saptamani. Cand vrei sa decongelezi, muta prajitura in frigider pentru cateva ore, nu direct la temperatura camerei.