Incepe gatitul
Pasul 1: Pun la fiert o jumatate de conopida, in apa rece. Cand se inmoaie, o scot si pun in aceeasi apa jumatatea de gulie, apoi prazul. Procedez la fel cu sparanghelul si dovlecelul taiat rondele, pe care insa le las doar 1,5 minute. Pun deoparte legumele fierte.
Pasul 2: Deschid 5 foi de placinta, asezate una langa cealalta, si intind pe toata suprafata lor, cu pensula sau cu mana, un pic de ulei de masline. Apoi le suprapun. Peste prima foaie pun un pic de ulei de masline, asez alta foaie, din nou pun un pic de ulei, pana cand termin cele 5 foi etajate. Strang cu ambele maini foile, dinspre extremitati spre mijloc, adunandu-le si botindu-le. Le pun intr-o tava, pe care o dau la cuptor 13 minute, la 170 grade C.
Pasul 3: Coc pe plita sau in cuptor ardeii galbeni si capia. Ii tai in jumatate si in curat de seminte si nervuri. Ii fac rulouri, astfel: pe suprafata de lucru pun jumatate de ardei galben, intind peste el doua jumatati de ardei capia pe orizontala, deasupra pun alta jumatate de ardei galben. Rulez ardeii, iar cilindrul format il tai in trei. Obtin niste spirale colorate de ardei.
Pasul 4: Intr-o tigaie, sotez conopida, pe care o desprind in buchetele, sparanghelul, prazul dovlecelul. Asezonez cu sare, piper si firul de cimbru.
Pasul 5: Scot din cuptor foile de placinta aurii, botite si crocante, si le asez pe platoul pe care le voi servi. Deasupra lor, asez legumele – buchetele de conopida, sparanghel, praz, dovlecel. Adaug spiralele din ardei si gulia, taiata ca pentru carpaccio, in felii foarte subtiri, aproape transparente. Torn deasupra un strop de ulei de masline si decorez cu cimbru.