Cum faci cele mai gustoase briose: retete rapide
- Care sunt cele mai inspirate retete de briose
- Ce sfaturi urmezi pentru un gust delicios
- Cum decorezi creativ briosele
- Cum sa faci briose pufoase
- Ingrediente pentru briose
Fie ca ti-e pofta de un mic desert, in mijlocul zilei, fie ca vrei sa-ti servesti musafirii cu ceva dulce si usor, briosele sunt un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva. Daca te gandesti ca ti-ar placea sa le savurezi, dar te temi ca ai putea petrece ore intregi in bucatarie, nu te ingrijora. Pe cat de gustoase sunt briosele, pe atat de usor le vei putea prepara, indiferent de ocazie.
Care sunt cele mai inspirate retete de briose
Va fi greu sa te hotarasti asupra unui tip anume de briose, dar tocmai aceasta este frumusetea acestui desert. Poti descoperi pe rand aromele diferitelor retete sau poti face un platou mixt, cu toate gusturile care ti-au starnit curiozitatea.
- Briose cu lamaie si iaurt
- Briose cu portocale
- Briose cu banane
- Briose cu struguri negri
- Briose cu frisca si visine
- Briose cu mascarpone si cirese
- Briose cu gem de zmeura
- Briose cu vanilie si fulgi de ciocolata
- Briose cu tiramisu
- Briose cu nuci si ciocolata
Briose cu lamaie si iaurt
Ideale pentru a-i surprinde pe cei care cunosc acest desert, dar nu se asteapta la combinatia dintre gustul tonic si textura matasoasa.
Ingrediente:
- o cana de faina;
- o ceasca de zahar tos;
- o treime de pachet de unt;
- o ceasca de iaurt gras;
- o lamaie;
- doua oua;
- doua pliculete de zahar vanilinat;
- un pliculet de praf de copt;
- un pliculet de bicarbonat;
- un praf de sare.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- alcatuieste aluatul si bate untul, alaturi de zaharul tos si de cel vanilinat, precum si de oua;
- stoarce lamaia si adauga zeama in aluat;
- adauga iaurtul si continua sa amesteci pana la omogenizare;
- mixeaza, intr-un castron mic, praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi adauga amestecul la aluat;
- toarna aluatul in tava cu forme speciale;
- coace briosele timp de 30 de minute.
👉 Încearcă și rețete fără coacere, precum delicioasa Tarta cu caramel, pentru o experiență plină de gust și savoare!
Briose cu portocale
Aceasta reteta va face furori in randul musafirilor si va umple casa de un miros imbietor.
Ingrediente:
- o cana de faina;
- doua oua;
- o ceasca de zahar;
- o ceasca de lapte;
- un pliculet de praf de copt.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, iar in acest timp prepara aluatul din untul topit, faina si praful de copt;
- decojeste si stoarce portocala, apoi pastreaza o parte din coaja;
- bate albusurile spuma, alaturi de zahar, apoi adauga galbenusurile;
- adauga ouale la aluat si amesteca pana la omogenizare, punand treptat sucul de portocala;
- toarna aluatul in formele de copt si lasa briosele la cuptor timp de 30 de minute.
Briose cu banane
Prepara-ti desertul preferat cu cele mai potrivite oua! Afla mai multe despre beneficiile si valorile nutritionale ale oualor de prepelita si oualor de gaina.
O reteta simpla, la prima vedere, dar care se va dovedi atat de delicioasa, incat vei vrea sa o prepari din nou, cat mai curand.
Ingrediente:
- o cana de faina;
- trei banane;
- doua oua;
- un cubulet de unt;
- o jumatate de ceasca de zahar tos;
- un pliculet de praf de copt;
- un pliculet de zahar vanilinat;
- o fiola de esenta de vanilie.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- amesteca untul, zaharul, praful de copt si zaharul vanilinat;
- toaca fructele cu ajutorul blenderului si adauga la aluat pasta obtinuta;
- adauga ouale la compozitie si continua sa amesteci pana obtii o spuma;
- toarna aluatul in forme si lasa-l la copt timp de 20 de minute.
Briose cu struguri negri
Cum ai putea innobila experienta reconfortanta a savurarii unui ceai cu arome puternice, decat cu un desert cu adevarat special?
Ingrediente:
- o cana de faina;
- un ciorchine de struguri negri;
- doua cubulete de unt;
- o ceasca de zahar;
- un ou;
- un pliculet de praf de copt;
- un pliculet de zahar vanilinat;
- o fiola cu esenta de rom.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- amesteca untul si zaharul, iar pe masura ce amesteci, adauga oul;
- continua sa amesteci pana la obtinerea unei spume;
- toarna zaharul vanilinat, apoi praful de copt si faina;
- toarna aluatul in forme si asaza 3-4 boabe de struguri pe fiecare dintre briose;
- tine la copt prajiturelele pentru 25 de minute.
Briose cu frisca si visine
Fie ca alegi visine proaspete sau de la raionul de fructe congelate, cu siguranta ele vor da o savoare aparte brioselor tale.
Ingrediente:
- doua cani de faina;
- doua oua;
- o ceasca de zahar;
- o ceasca de ulei;
- o ceasca de iaurt;
- doua pliculete de praf de copt;
- 500 g de visine.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- amesteca faina, ouale si zaharul;
- toarna uleiul incet in aluat, pe masura ce amesteci;
- adauga iaurtul, pe masura ce compozitia capata omogenitate;
- toarna compozitia in formele de copt si adauga peste ea visinele, in cantitati egale pe fiecare prajiturica;
- coace briosele pentru 30 de minute.
👉 Brioșele cu vișine sunt un deliciu, indiferent de ocazia pentru care le prepari, dar atunci când vrei să organizezi o masă festivă ca în povești, ai nevoie și de alte dulciuri cu texturi și arome desăvârșite. Așadar, află cum prepari o savuroasă tarta cu ciocolata, crema de branza si capsuni, care va da o notă aparte mesei tale festive și va putea ține locul chiar și al unui tort.
Briose cu mascarpone si cirese
Cand vine vorba despre branzeturi, nu exista motive pentru care sa nu le incluzi in orice reteta cu putinta. Briosele nu fac exceptie de la regula.
Ingrediente:
- doua oua;
- 500 g de cirese;
- 500 g de mascarpone;
- 500 ml de lapte;
- o jumatate de ceasca de ulei;
- o ceasca de zahar tos;
- o jumatate de kg de faina;
- trei pliculete de praf de copt;
- o fiola de esenta de vanilie;
- doua linguri de zahar pudra.
Preparare:
- porneste cuptorul si seteaza-l la 170 de grade Celsius;
- bate galbenusurile oualor cu zaharul tos, pana ce vei obtine o crema deschisa la culoare;
- toarna uleiul, laptele si esenta de vanilie, in timp ce continui sa amesteci;
- adauga faina si praful de copt si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena;
- toarna compozitia in formele de copt si, inainte de a le coace pentru 20 de minute, toarna parti egale de cirese peste briose;
- dupa coacere, amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra si orneaza briosele.
Briose cu gem de zmeura
Cand pofta de briose se combina cu dorul de bunica, nu poate rezulta decat o reteta plina de savoare.Ingrediente:
- o cana de faina;
- o ceasca de iaurt;
- o ceasca de gem de zmeura;
- doua oua;
- o jumatate de ceasca de ulei;
- un pliculet de praf de copt;
- un praf de sare.
Preparare:
- pregateste cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius;
- amesteca zaharul, iaurtul, ouale si uleiul;
- adauga praful de copt, sarea si faina;
- toarna aluatul in formele de copt si umple-le pe jumatate cu gemul de zmeura;
- lasa briosele la cuptor timp de 20 de minute.
Briose cu vanilie si fulgi de ciocolata
Poti pregati briose cu fulgi de ciocolata si in varianta vegana. Citeste articolul Briose vegane - cinci idei de retete care te vor cuceri pentru a descoperi reteta de briose vegane cu fulgi de ciocolata precum si alte bunatati savuroase.
Te intrebi unde se potrivesc cel mai bine aceste briose? Desigur, pe o farfurie plasata foarte aproape de ceasca de cafea.
Ingrediente:
- o cana de faina;
- o ceasca de zahar pudra;
- doua oua;
- doua cesti de lapte;
- o ceasca de ulei;
- 50 g de fulgi de ciocolata;
- un pliculet de praf de copt.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt;
- adauga ouale batute, laptele si uleiul, apoi amesteca pana la omogenizare;
- adauga fulgii de ciocolata;
- toarna aluatul in forme si tine-l la cuptor timp de 25 de minute.
Briose cu tiramisu
Doua preparate care iti plac la nebunie pot veni mereu la pachet, cata vreme respecti pe deplin o reteta pe cat de inedita, pe atat de simpla.Ingrediente:
- o ceasca de faina;
- o ceasca de zahar tos;
- o jumatate de ceasca de zahar pudra;
- trei oua;
- 250 g de mascarpone;
- doua cubulete de unt;
- 100 g de ciocolata menaj;
- doua linguri de cafea macinata;
- doua lingurite de ness;
- o fiola de esenta de vanilie;
- doua linguri de pudra de cacao.
Preparare:
- incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
- prepara blatul amestecand la foc mic untul moale, zaharul, ciocolata maruntita, cafeaua solubila si cea macinata;
- dupa ce ai obtinut o compozitie similara unei budinci, adauga faina, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie;
- bate cele trei albusuri, adauga-le in compozitie si mai amesteca timp de doua minute;
- toarna aluatul in formele de briose si pune deasupra crema mascarpone;
- coace briosele timp de 20 de minute;
- dupa coacere, presara pudra de cacao peste prajiturele.
Briose cu nuci si ciocolata
O variatiune a brioselor pregatite iarna, savuroase in orice perioada din an, acest desert te va incanta garantat.Ingrediente:
- o ceasca de faina;
- o jumatate de pachet de unt;
- o jumatate de ceasca de zahar tos;
- trei oua;
- o ceasca de miez de nuca maruntit;
- o ceasca de lapte;
- 50 g de fulgi de ciocolata;
- doua plicuri de zahar vanilinat;
- un plic de praf de copt;
- un praf de sare.
Preparare:
- amesteca faina, ouale, zaharul tos si pe cel vanilinat;
- adauga untul topit, laptele, praful de copt si sarea si continua sa amesteci;
- adauga fulgii de ciocolata si miezul de nuca;
- toarna aluatul in forma de copt si coace-l timp de 25 de minute.
Ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru un gust delicios
Se stie ca doar ingredientele nu sunt suficiente pentru a obtine un preparat desavarsit. Modul in care le alegi, dar mai ales felul in care le prepari conteaza foarte mult pentru rezultatul final. Daca vrei sa ai siguranta ca vei prepara briose cu adevarat delicioase, urmeaza aceste sfaturi:
- alege ingrediente proaspete si de cea mai buna calitate;
- respecta cantitatile indicate in reteta;
- foloseste tavi din teflon si nu uita sa le tapetezi cu hartia de copt;
- alege doar forme pentru briose confectionate din silicon;
- incalzeste cuptorul inainte de a incepe sa prepari aluatul.
Cum poti decora cat mai creativ briosele
Ai auzit despre preparatele care arata atat de bine, incat le-ai manca din ochi? Ei bine, briosele sunt unul dintre acele deserturi pe care mai intai le admiri pentru cum arata, iar abia apoi le iubesti pentru cat de gustoase sunt. Fie ca alegi glazuri colorate, ornamente in forma de steluta sau bomboane decorative, cu siguranta vei obtine efectul dorit. Mai mult, formele pe care le poti alege pentru a turna aluatul pot contura un arici, o pisica sau diferite feluri de fructe.
Musafirii vor aprecia talentul tau daca vei urma retetele si sfaturile de mai sus, iar briosele vor deveni una dintre specialitatile tale.
Credit foto: Shutterstock