Incepe gatitul
Pasul 1: Taie cartofii sub forma de bastonase si pune-i in uleiul incalzit (aproape tot, mai putin cateva linguri pastrate pentrucopt tortilla). Lasa-i sa fiarba 10-12
minute la foc mic sau pana cand devin moi si aproape gatiti, fara insa sa capete aspectul de cartof prajit. Spre final, pentru ultimele 3-4 minute adauga si ardeii grasi si ceapa taiate in cubulete,sa se gateasca si ei. Scurge bine cartofii, ceapa si ardeii de ulei si pastreaza-i la cald. Pastreaza uleiul, il poti folosi si la alte preparate, fiind foarte aromat.
Pasul 2: Sparge ouale intr-un castron, presara sare si piper proaspat macinat si batele cu furculita. Adauga legumele si amesteca. Pune intr-o tigaie o lingura din uleiul pastrat si toarna compozitia de mai sus. Lasa cateva minute pe foc mic, cat se incheaga, sub un capac.
Pasul 3: Tot cu ajutorul capacului intoarce tortilla: rastorni totul pe capac (atentie, trebuie sa fie bine inchegata) si lasa sa alunece din nou in
tigaie. Cand e gata, rastoarn-o pe o farfurie, presara piper zdrobit si tai-o felii.
Pasul 4: Serveste-o alaturi de rosii proaspete si verdeata sau orice alta salata de sezon.