Incepe gatitul
Pasul 1: In ulei de masline caleste ceapa si usturoiul cu un varf de cutit de sare, pana se inmoaie. Adauga dovleacul, amesteca bine si mai lasa 5 minute, la foc mediu.
Pasul 2: Toarna vinul peste legume si lasa-l sa clocoteasca la foc potrivit pana se evapora cam 3 sferturi din lichid.
Pasul 3: Adauga condimentele si supa de legume, adu la punctul de fierbere si lasa sa fiarba la foc mic pentru 20-25 de minute, pana ce dovleacul se inmoaie suficient pentru a fi pasat.
Pasul 4: Cu ajutorul unui mixer vertical, paseaza supa cat mai fin. Ai grija sa tii capul mixerului sub nivelul lichidului, ca sa nu sara stropi fierbinti.
Pasul 5: Adauga smantana si amesteca bine. Potriveste gustul de sare si piper.
Pasul 6: Foloseste-te de mixer cand amesteci ca sa se omogenizeze bine. Serveste supa garnisita cu frunze de patrunjel.