Salată tabbouleh
În bazinul mediteraneean, bogăția naturii a făcut posibilă
apariția unei varietăți unice de mâncăruri ușoare, fără carne
și totuși foarte hrănitoare. Am ales câteva dintre cele mai
populare, care te vor face să te simți ca în vacanță la Mediterană.
Rețeta de carpaccio, se spune că ar fi fost inventată de
pictorul venețian Vittore Carpaccio, care folosea mult
alb și roșu. În varianta vegetariană, sfecla înlocuiește
feliile de carne crudă, rezultând aceeași paletă de culori.
Tabbouleh este o salată arăbească, foarte fresh, care are
la bază pătrunjel și bulgur, ingredient obținut dintr‑un
amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate
grosier. Pentru rețeta noastră am adăugat un dressing
interesant, dar se servește la fel de bine cu zeamă de
lămâie și ulei de măsline. Brânza feta grecească este deja
foarte populară la noi, însă știai că grecii o consumă și
în varianta marinată, fiind mult mai delicioasă?