Ai cautat retetaSalată tabbouleh
Mega image logo
  • Salată tabbouleh

Salată tabbouleh

În bazinul mediteraneean, bogăția naturii a făcut posibilă apariția unei varietăți unice de mâncăruri ușoare, fără carne și totuși foarte hrănitoare. Am ales câteva dintre cele mai populare, care te vor face să te simți ca în vacanță la Mediterană. Rețeta de carpaccio, se spune că ar fi fost inventată de pictorul venețian Vittore Carpaccio, care folosea mult alb și roșu. În varianta vegetariană, sfecla înlocuiește feliile de carne crudă, rezultând aceeași paletă de culori. Tabbouleh este o salată arăbească, foarte fresh, care are la bază pătrunjel și bulgur, ingredient obținut dintr‑un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate grosier. Pentru rețeta noastră am adăugat un dressing interesant, dar se servește la fel de bine cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Brânza feta grecească este deja foarte populară la noi, însă știai că grecii o consumă și în varianta marinată, fiind mult mai delicioasă?
Salată tabbouleh
Usor
1'- 30'
5/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 100 g bulgur
  • 3 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
  • 1 lingura cu ulei de rapita
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguri sirop de agave, sau după gust
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1/2 cățel de usturoi zdrobit
  • INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 100 g bulgur
  • 3 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
  • 1 lingura cu ulei de rapita
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguri sirop de agave, sau după gust
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1/2 cățel de usturoi zdrobit

Incepe gatitul

1. Pentru tabbouleh, pune bulgurul într-un bol încăpător și toarnă apă clocotită peste, cât să-l acopere și să depășească puțin. Amestecă și lasă-l să stea cât să-și dubleze volumul.
2. Într-un bol mare, adaugă pătrunjelul, ceapa verde, menta și roșiile. Apoi adaugă bulgurul, care a absorbit toată apa și și-a dublat volumul.
3. Pentru dressing, amestecă într-un bol uleiul, oțetul, zeama de lămâie, vanilia, siropul de agave, un praf de sare și usturoiul, până se omogenizează.
4. Toarnă dressingul peste tabbouleh și amestecă bine. 5. Servește imediat sau rece de la frigider, alături de alte preparate mediteraneene, precum humus, baba ganoush, falafel, feta, măsline etc.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Arabesc
Vegan
Salata

Ingrediente pentru 4 persoane

Honey Line Miere de rapita 400g
29.28 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Colavita Otet balsamic de Modena 500ml
55.58 Lei/L

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

(produs ambalat) Lamai 500g
8.58 Lei/Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Gusturi romanesti Rosii
+/- 1.000 Kg

Produsul este indisponibil online, adauga-l in lista de cumparaturi

Bulgur bio  500g
Nature's Promise Bio Bulgur bio 500g
23.98 Lei/Kg
Bio
    11
    99
    Lei
    Sirop de agave 350g
    Sunny Via Sirop de agave 350g
    85.69 Lei/Kg
    29
    99
    Lei
    Ceapa verde, legatura
    Gusturi romanesti Ceapa verde, legatura
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    • limited-assortment.external.47cf3365.svg
    1
    79
    Lei

    Ti-ar placea si