Ai cautat retetaSalată tabbouleh
Mega image logo
  • Salată tabbouleh

Salată tabbouleh

În bazinul mediteraneean, bogăția naturii a făcut posibilă apariția unei varietăți unice de mâncăruri ușoare, fără carne și totuși foarte hrănitoare. Am ales câteva dintre cele mai populare, care te vor face să te simți ca în vacanță la Mediterană. Rețeta de carpaccio, se spune că ar fi fost inventată de pictorul venețian Vittore Carpaccio, care folosea mult alb și roșu. În varianta vegetariană, sfecla înlocuiește feliile de carne crudă, rezultând aceeași paletă de culori. Tabbouleh este o salată arăbească, foarte fresh, care are la bază pătrunjel și bulgur, ingredient obținut dintr‑un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate grosier. Pentru rețeta noastră am adăugat un dressing interesant, dar se servește la fel de bine cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Brânza feta grecească este deja foarte populară la noi, însă știai că grecii o consumă și în varianta marinată, fiind mult mai delicioasă?
Salată tabbouleh
Usor
1'- 30'
0/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 100 g bulgur
  • 3 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
  • 1 lingura cu ulei de rapita
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguri sirop de agave, sau după gust
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1/2 cățel de usturoi zdrobit
  • INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 100 g bulgur
  • 3 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
  • 1 lingura cu ulei de rapita
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguri sirop de agave, sau după gust
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1/2 cățel de usturoi zdrobit