Incepe gatitul
Pasul 1: Taie un bulb de fenicul in felii mai groase, pe lungime, apoi gateste-l usor pe gratarul sau tigaia de fonta pe care ai pus putina sare.
Pasul 2: Separat, intr-un vas, pregateste un sos din iaurt, sare, ulei de masline, sucul de la jumatate de portocala si capere. Decojeste cealalta portocala si grapefruitul.
Pasul 3: Taie un castravete felii subtiri, ceilalti doi da-i pe razatoare. Cel de-al doilea fenicul taie-l julien, apoi framanta-l cu putina sare, sa se inmoaie.
Pasul 4: Pune pe o farfurie cateva felii din feniculul gatit, cateva felii de castravete, felii de grapefruit si portocala, fenicul crud, iar deasupra o lingura din dressingul de iaurt, ulei de masline si capere, peste care asaza castravetii rasi, fructe si din nou fenicul gatit pe gratar, in asa fel incat sa se combine toate bine, fara a le amesteca.
Pasul 5: Decoreaza cu cateva fire de marar si chilli pisati.