Ai cautat retetaSalata Liege
Mega image logo
  • Salata Liege

Salata Liege

De catre reteta Mega Image
O salata consistenta ale carei origini se regasesc in Liege, orasul francofon din regiunea Valonia din Belgia. Este delicioasa calda, dar si rece.
Salata Liege
Mediu
1'- 30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 4 oua
  • 8 felii de bacon
  • 200 g rosioare
  • 400 g fasole verde
  • 800 g cartofi albi
  • 4 cepe
  • 200 g iaurt
  • 2 lingurite cu mustar
  • 1 lingurita cu zahar brun
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • sare, piper
  • 4 oua
  • 8 felii de bacon
  • 200 g rosioare
  • 400 g fasole verde
  • 800 g cartofi albi
  • 4 cepe
  • 200 g iaurt
  • 2 lingurite cu mustar
  • 1 lingurita cu zahar brun
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • sare, piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Curata cartofii, taie-i in patru si fierbe-i in apa cu sare pentru 10 minute din clipa in care clocoteste apa. intre timp, pune la fiert fasolea verde. Nu o lasa mai mult de 5 minute din clipa in care fierbe apa. Scurge in site separate cartofii si fasolea.
Pasul 2: Rumeneste feliile de bacon si scoate-le pe un servet de hartie. in grasimea ramasa, pune cepele taiate in sferturi si lasa-le pe foc putin, cat sa prinda o crusta aurie. Scoate-le intr-un castronel.
Pasul 3: Adauga uleiul in tigaie si prajeste cartofii foarte bine scursi, apoi scoate-i pe o farfurie. Rumeneste in grasimea ramasa rosiile cherry, cat sa se inmoaie putin. Scoate-le intr-un vas separat.
Pasul 4: Fierbe ouale in apa cu sare nu mai mult de trei minute pentru a ramane moi. Toarna otetul balsamic in tigaie, pune pe foc si lasa 1-2 minute, cat sa dea un clocot.
Pasul 5: imparte toate ingredientele pregatite la patru persoane si serveste salata cu sosul pregatit din iaurt, mustar, zahar brun si otet balsamic, sare si piper dupa gust.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Clasic
Altele
Brunch,Gustare,Pranz
Toate sezoanele
Salata