Ai cautat retetaPaine de casa
Mega image logo
  • Paine de casa

Paine de casa

De catre Reteta Mega Image
Sa faceti paine in familie, macar in weekend, e un dar extraordinar pe care il poti face copiilor tai. Nu doar ca o pregatiti doar din ingrediente sanatoase si fara agenti de afanare, dar amintirile pe care le vor avea despre momentele in care casa se umplea de mirosul painii proaspat coapte le va da o energie speciala toata viata. Sa framante aluatul, sa pandeasca coca pusa la dospit, sa se simta invaluiti de caldura painii ce se rumeneste e o experienta pe care orice copil ar trebui sa o aiba.
Paine de casa
Mediu
>60'
0/5
Redus

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 250 g faina integrala grau
  • 500 g faina alba grau
  • 300 ml apa calda
  • 9 g drojdie
  • 20 g unt
  • 5 sare
  • 250 g faina integrala grau
  • 500 g faina alba grau
  • 300 ml apa calda
  • 9 g drojdie
  • 20 g unt
  • 5 sare

Incepe gatitul

Pasul 1: Toarna faina pe blatul de lucru sau intr-un bol mai mare.
Pasul 2: Dizolva drojdia intr-o ceasca mica de apa calduta. iar apoi incorporeaz-o incetul cu incetul in faina.
Pasul 3: Adauga apa ramasa, sarea si untul si framanta pana obtii un aluat moale, dar compact. Presara din cand in cand suprafata de lucru cu faina pentru a evita ca aluatul sa se lipeasca.
Pasul 4: Acopera aluatul cu o carpa umeda si lasa-l sa se odihneasca si sa creasca intr-un loc cald (ferit de curenti de aer rece), cam o ora, pana isi dubleaza volumul.
Pasul 5: Dupa 30 de minute, intinde aluatul de doua ori si aduna-l la un loc, dandu-i forma de paine rotunda, apoi pune-l intr-o tava pentru cuptor unsa cu grasime.
Pasul 6: Acopera-l din nou cu carpa umeda si mai lasa-l sa creasca inca 50 de minute.
Pasul 7: Intre timp, preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius.
Pasul 8: Stropeste aluatul cu putina apa si micsoreaza temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius chiar inainte de a pune painea la copt.
Pasul 9: Coace painea pe gratarul din mijloc timp de aproximativ 35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o taia.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
De zi cu zi
Mic dejun
Toate sezoanele
Aperitiv

Ti-ar placea si