Incepe gatitul
Pasul 1: Toarna faina pe blatul de lucru sau intr-un bol mai mare.
Pasul 2: Dizolva drojdia intr-o ceasca mica de apa calduta. iar apoi incorporeaz-o incetul cu incetul in faina.
Pasul 3: Adauga apa ramasa, sarea si untul si framanta pana obtii un aluat moale, dar compact. Presara din cand in cand suprafata de lucru cu faina pentru a evita ca aluatul sa se lipeasca.
Pasul 4: Acopera aluatul cu o carpa umeda si lasa-l sa se odihneasca si sa creasca intr-un loc cald (ferit de curenti de aer rece), cam o ora, pana isi dubleaza volumul.
Pasul 5: Dupa 30 de minute, intinde aluatul de doua ori si aduna-l la un loc, dandu-i forma de paine rotunda, apoi pune-l intr-o tava pentru cuptor unsa cu grasime.
Pasul 6: Acopera-l din nou cu carpa umeda si mai lasa-l sa creasca inca 50 de minute.
Pasul 7: Intre timp, preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius.
Pasul 8: Stropeste aluatul cu putina apa si micsoreaza temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius chiar inainte de a pune painea la copt.
Pasul 9: Coace painea pe gratarul din mijloc timp de aproximativ 35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoate painea din cuptor si las-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a o taia.