Ai cautat retetaOrez basmati cu lămâie și caju prăjit
Mega image logo

Orez basmati cu lămâie și caju prăjit

Condimentele din acest orez în stil indian aduc o aromă cuceritoare, iar caju și arahidele prăjite sunt crocante și delicioase. Este ideal ca garnitură, dar poate fi și un fel de sine stătător în dietele vegane.
Orez basmati cu lămâie și caju prăjit
Mediu
1'- 30'
0/5

Ingrediente pentru

Ingrediente
6 portii
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată julien
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 lingurita de curcuma (turmeric)
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • seminte de mustar
  • 12 frunze proaspete de curry
  • 1/2 linguriță de fulgi de chilli (opțional)
  • 400 g orez basmati
  • 500 ml apă sau supă de legume (cumpărată sau făcută cu ce legume ai în casă, pe care le fierbi în apă)
  • nuci caju
  • puțină zeamă de lămâie
  • 2 linguri linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată julien
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1 lingurita de curcuma (turmeric)
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • seminte de mustar
  • 12 frunze proaspete de curry
  • 1/2 linguriță de fulgi de chilli (opțional)
  • 400 g orez basmati
  • 500 ml apă sau supă de legume (cumpărată sau făcută cu ce legume ai în casă, pe care le fierbi în apă)
  • nuci caju
  • puțină zeamă de lămâie