Incepe gatitul
Blat:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade. Unge apoi cu unt o formă de prăjitură cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm şi tapetează fundul şi marginile cu o hârtie de copt
2. Topeşte ciocolata Nestlé Dessert Noir, zahărul şi untul la bain-marie. Odată ce untul și ciocolata s-au topit, iar compoziția a căpătat o textură omogenă, îndepărtează cratita de pe foc şi încorporează gălbenusurile bötute spumă:
3. Bate albusurile spumă și adaugă un praf de sare. Folosind o lingură de metal, adaugă treptat albusurile bătute în amestecul de ciocolată pentru a-l face mai aerat
4. La final, adaugă nuca şi făina treptat (in ploaie), amestecând uşor pentru ca întreaga compoziție rezultată să rămână aerată;
5. Transferă întreaga compoziție în tavă şi niveleaz-o cu o paletă;
6. Introdu apoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute până când suprafața prinde crustă:
7. Aşază tava pe un grătar și las-o să se răcească timp de 15 minute.
Nr de porții/ rețetă Porție (g) Valoarea energetică calculate(kcal) Grăsimi (g) din care acizi grași saturați Glucide (g) din care zaharuri (g) Fibre (g) Proteine (g) Sare (g) 20 porții 100g/ porție 520 36,4 18,7 38,1 28,2 3,3 6,5 0,1
Glazura ganache:
1. Pune smântâna pentru friscă la fiert, la foc mic;
2. Când ajunge la punctul de fierbere, ia-o de pe foc, adaugă ciocolata Nestlé Dessert Noir mărunțită şi amestecă în mod continuu până la omogenizare;
3. Lasă glazura la răcit timp de 5 minute.
Asamblare
Toarnă glazura peste prăjitura aflată în tavă şi las-o la răcit.
Topirea ciocolatei NESTLÉ Dessert Noir prin metoda bain-marie:
Se rupe tableta de ciocolată în bucățele, se aşază într-un castron mic, apoi se pune castronul deasupra unui vas mai mare cu apă în fierbere. Se lasă ciocolata 5 minute so se topească fără să amestecați, după care se omogenizează conţinutul