Incepe gatitul
Pasul 1: Spala ardeii si coace-i intr-o tigaie grill, pe aragaz, sau intr-o tava de copt, in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce s-au copt, acopera-i cu o folie de aluminiu si lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de cotor, pielite si seminte.
Pasul 2: Spala vinetele si taie-le felii pe lung. Presara-le cu sare si lasa-le sa stea 15 minute, sa-si lase zeama. Clateste-le bine, usuca-le cu un prosop de hartie si presara-le cu sare si piper.
Pasul 3: Rupe varfurile sparanghelului si curata-le. Presara-le cu sare si piper.
Pasul 4: Spala rosiile si dovleceii si taie-le in felii groase. Pune un pic de sare si piper.
Pasul 5: Incinge o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace legumele pe ambele parti.
Pasul 6: Pune legumele coapte pe gratar intr-un vas si stropeste-le cu otet balsamic.
Pasul 7: Freaca carnea cu sare si piper. Incalzeste o tigaie grill, unge-o cu ulei de masline si coace carnea 3 – 4 minute pe fiecare parte. Opreste focul, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
Pasul 8: Serveste carnea impreuna cu legumele la gratar.