Ai cautat retetaLegume marinate cu sos chimichurri
Mega image logo
  • Legume marinate cu sos chimichurri

Legume marinate cu sos chimichurri

De catre Marius Tudosiei
indragostit sau nu de legume, merita sa le incerci marinate si fripte apoi pe gratar. Iar sosul chimichiurri nu face decat sa le aduca un plus de gust si de savoare.
Legume marinate cu sos chimichurri
Mediu
1'- 30'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • ulei de masline, sare, piper
  • lime – coaja si pulpa
  • otet de vin rosu, ulei extra virgin de masline
  • chilli rosu sau verde
  • 2 catei de usturoi uscat (optional)
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 3 fire de oregano
  • sparanghel
  • dovlecel
  • 3 legaturi de patrunjel
  • ardei rosu si capia
  • andiva
  • vanata
  • ceapa rosie
  • zucchini
  • ciuperci albe si brune
  • fenicul
  • ulei de masline, sare, piper
  • lime – coaja si pulpa
  • otet de vin rosu, ulei extra virgin de masline
  • chilli rosu sau verde
  • 2 catei de usturoi uscat (optional)
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 3 fire de oregano
  • sparanghel
  • dovlecel
  • 3 legaturi de patrunjel
  • ardei rosu si capia
  • andiva
  • vanata
  • ceapa rosie

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie legumele felii si pune-le intr-un vas potrivit de mare. Presara sare si piper, zeama de lime, doua linguri cu ulei de masline. Amesteca si lasale la marinat.
Pasul 2: Pune in blender ingredientele pentru sos si mixeaza pana capata consistenta dorita. in cazul in care este prea dens, subţiaza cu apa.
Pasul 3: Coace pe gratar legumele marinate si, dupa ce s-au racorit usor, serveste-le cu sos chimichiurri deasupra. Daca il pui pe legumele fierbinti, sosul işi pierde din prospeţimea culorii.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal