Gratin cu paste rigatoni, branza Mimolette si dovlecei
De catre Reteta Mega Image
Un ingredient folosit in multe dintre bucatariile lumii, pastele au tot felul de forme si marimi, aceasta diverstate nefiind insa intamplatoare. Unele se potrivesc mai bine in preparate cu sosuri, unele se folosesc mai ales in supe si salate, iar altele se pot umple. Orice ai alege sa gatesti, la Mega Image gasesti pastele potrivite.
Ingrediente pentru
Ingrediente- 400 g dovlecei
- 500 g rosii pasate
- 2 catei de usturoi
- 2 lunguri de ulei de masline
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 400 g paste rigatoni
- 100 g branza Minolette
- sare
- piper
- 400 g dovlecei
- 500 g rosii pasate
- 2 catei de usturoi
- 2 lunguri de ulei de masline
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 400 g paste rigatoni
- 100 g branza Minolette
- sare
- piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Toaca dovleceii in cuburi mici si usturoiul cat mai fin. Intr-o tigaie soteaza usturoiul in ulei de masline timp de 2 minute la foc mic. Adauga dovleceii, cimbrul, sare si piper, dupa gust, si lasa-le sa se gateasca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Pasul 2: Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala mare cu apa sarata. Scurge-le si pastreaza o parte din apa.
Pasul 3: Toarna pastele si apa sarata intr-o tava pentru cuptor. Adauga rosiile pasate si amestecul de dovlcei si amesteca. Razuie branza si presar-o niform pe deasupra. Coace timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!