Mega image logo

Gemista

De catre Marius Tudosiei
Cu totii stim reteta de ardei/rosii umplute cu carne. Dar indrazneste sa adaugi pe lista ingredientelor unele noi, cum sunt stafidele si semintele de pin, si nu vei fi dezamagit de ”noua” reteta.
Gemista
Mediu
>60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 8 rosii mari
  • 6 cartofi
  • 350 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 1 legatura de oregano
  • 1 legatura de menta
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cu bulion
  • sare, piper alb
  • ulei de masline
  • 100 g seminte de pin
  • 8 rosii mari
  • 6 cartofi
  • 350 g carne de vita
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 1 legatura de oregano
  • 1 legatura de menta
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cu bulion
  • sare, piper alb
  • ulei de masline
  • 100 g seminte de pin

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie capac rosiilor si scobeste miezul (pastreaza-l). incinge 2-3 linguri cu ulei si caleste carnea impreuna cu ceapa tocata. Cand au devenit rumene, adauga usturoiul tocat, miezul rosiilor si amesteca. Spre final, completeaza cu bulionul dizolvat in putina apa, orezul spalat si lasa pe foc pana ce se umfla si ultimul ingredient adaugat. La final, adauga stafidele, semintele de pin usor rumenite, patrunjelul, oregano si menta tocate fin. Asezoneaza dupa gust.
Pasul 2: Umple rosiile cu amestecul de mai sus, pune-le capac si asaza-le intr-o tava.
Pasul 3 imprastie cartofii taiati pe lungime printre rosii, de o parte si de alta. Stropeste cu ulei de masline si da la cuptor, la maximum 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Grecesc
Clasic
Altele
Pranz,Cina
Toate sezoanele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 persoane

Bulion 18% 300g
Gusturi romanesti Bulion 18% 300g
16.63 Lei/Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
4
99
Lei