Incepe gatitul
Pasul 1: Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare adaugam fasolea galbena Edenia congelata si o fierbem 4 minute, la foc mediu. Strecuram intr-o sita fasolea galbena sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si vitaminele.
Pasul 2: In vasul de la blender adaugam rosiile cherry taiate pe jumatate si 50 ml ulei de masline. Blendam la viteza mare, punem jumatate din usturoiul feliat, putin busuioc si oregano, caju-ul zdrobit si asezonam cu sare si piper. Le pasam pe toate.
Pasul 3: Asezam fileurile de macrou, decongelate in prealabil si tapetate cu un prosop de hartie, intr-un vas termorezistent cu pielea in jos. Le ungem cu ulei de masline, punem deasupra o lingura din pesto-ul de rosii cu caju, pe care il intindem uniform peste fileuri. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 ˚C timp de 10-12 minute.
Pasul 4: Intr-o tigaie incinsa cu putin unt si ulei de masline adaugam usturoiul ramas, calim 1 minut, apoi adaugam fasolea galbena Edenia si sotam timp de 3 minute. Presaram deasupra busuioc si oregano proaspat.
Pasul 5: Pe mijlocul unei farfurii, asezam fasolea galbena sotata, deasupra un file de macrou proaspat scos din cuptor si stropit cu pesto, apoi presaram peste acestea putin caju zdrobit si frunze de oregano si busuioc.