Ai cautat retetaCreamy Polenta cu Hribi
Mega image logo
  • Creamy Polenta cu Hribi

Creamy Polenta cu Hribi

De catre Marius Tudosiei
Romania are o traditie lunga in relatia cu mamaliga. Exista peste 20 de retete diferite in toata tara, folosind ingrediente diverse, de la branzeturi, la carne sau ciuperci. Reteta de fata nu face decat sa integreze intelepciunea poporului roman si ingredientele cele mai bune pe care le-am putea avea la dispozitie.
Creamy Polenta cu Hribi
Usor
1'- 30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 300 g faina de porumb
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 2 fire de cimbru
  • 200 g branza de capra El Pastor
  • 200 g crema de branza
  • 60 g branza cheddar
  • 30 g hribi uscati
  • 2 catei usturoi
  • 300 g faina de porumb
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 2 fire de cimbru
  • 200 g branza de capra El Pastor
  • 200 g crema de branza
  • 60 g branza cheddar
  • 30 g hribi uscati
  • 2 catei usturoi

Incepe gatitul

Pasul 1: Incepe cu ambele focuri in acelasi timp: pune la incalzit untul cu usturoi si cimbru, si ceaunul cu apa si lapte, in portii egale.
Pasul 2: Separat, intr-un vas, pune hribii uscati la rehidratat in apa fierbinte.
Pasul 3: Untul trebuie sa stea la foc foarte mic, sa se infuzeze usturoiul. Dupa cateva minute, arunca in tigaie crengutele de cimbru verde, sa-si lase si ele aroma
Pasul 4: Intre timp, in ceaunul de mamaliga, in apa si laptele fierte, punem faina de porumb si un praf de sare. Dupa ce fierbe bine faina, adauga untul, crema de branza, branza de capra si branza cheddar. Ideal e sa obtii o consistenta absolut cremoasa, aproape curgatoare.
Pasul 5: In tigaia cu unt aromatizat, pune feliile de hribi rehidratati si rumeneste-i putin, pana capata gust si luciu. Asaza-i deasupra fiecarei portii de mamaliga cremoasa, presara si frunze de cimbru deasupra. Se potriveste vinurilor ferme, cu personalitate!

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv