Ai cautat retetaClatite cu legume si ricotta
Mega image logo
  • Clatite cu legume si ricotta
Clatite cu legume si ricotta

Clatite cu legume si ricotta

De catre Reteta Mega Image
O reteta pe care am putea-o numi fara probleme un rasfat pentru papilele tale gustative te invita sa incerci o varianta sarata a desertului preferat al copilariei.
Mediu
1'- 30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 220 ml de lapte (semidegresat)
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 2 linguri de unt
  • 1 punga de amestec de legume congelate pentru supa minestrone
  • 250 cutii de branza ricotta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • rucola
  • masline negre fara samburi
  • sare si piper
  • 220 ml de lapte (semidegresat)
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 200 ml de apa
  • 2 linguri de unt
  • 1 punga de amestec de legume congelate pentru supa minestrone
  • 250 cutii de branza ricotta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • rucola
  • masline negre fara samburi
  • sare si piper

Incepe gatitul

Pasul 1: Pentru clatite, pune faina intr-un castron si fa o gropita in mijloc. Pune in ea ouale si un varf de cutit de sare. Amesteca, apoi adauga laptele si apa in fir subtire, amestecand continuu, pana cand obtii o pasta cremoasa. Las-o sa stea cel putin o ora, apoi coace clatitele intr-o tigaie unsa cu unt.
Pasul 2: Caleste legumele in ulei de masline. Ia tigaia de pe foc si adauga branza ricotta, cateva masline taiate rondele, sare si piper, dupa gust.
Pasul 3: Pune cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie de clatita si ruleaza-le. Asaza-le pe farfurii si decoreaza cu frunze de rucola.
Pasul 4: Daca vrei, le poti gratina ca pe cannelloni. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, toarna peste ele sos de rosii sau sos bechamel, presara deasupra parmezan si da-le cateva minute la cuptor, pana se topeste branza.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul