Incepe gatitul
Pasul 1: Pentru clatite, pune faina intr-un castron si fa o gropita in mijloc. Pune in ea ouale si un varf de cutit de sare. Amesteca, apoi adauga laptele si apa in fir subtire, amestecand continuu, pana cand obtii o pasta cremoasa. Las-o sa stea cel putin o ora, apoi coace clatitele intr-o tigaie unsa cu unt.
Pasul 2: Caleste legumele in ulei de masline. Ia tigaia de pe foc si adauga branza ricotta, cateva masline taiate rondele, sare si piper, dupa gust.
Pasul 3: Pune cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie de clatita si ruleaza-le. Asaza-le pe farfurii si decoreaza cu frunze de rucola.
Pasul 4: Daca vrei, le poti gratina ca pe cannelloni. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, toarna peste ele sos de rosii sau sos bechamel, presara deasupra parmezan si da-le cateva minute la cuptor, pana se topeste branza.