Incepe gatitul
Pasul 1: Prepara glazura pe care o vei folosi ca liant pentru intreaga „casa” si pentru a lipi decoratiunile pe biscuiti. Bate albusurile de ou cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Cand ai obtinut o crema fina, adauga zaharul pudra ramas si sucul de lamaie. Bate in continuare, pana ce amestecul este bine omogenizat.
Pasul 2: Imparte glazura in mai multe vase, in functie de numarul de culori pe care vrei sa-l folosesti, si pune in fiecare vas cateva picaturi de colorant. In cazul in care glazura ti se pare prea subtire, mai adauga zahar pudra. Daca e prea groasa, subtiaz-o cu suc de lamaie.
Pasul 3: Umple cu glazura un pos de patiserie. Intinde glazura pe biscuiti si decoreaza cu bomboane si jeleuri, apoi lasa glazura sa se usuce.
Pasul 4: Incepe sa construiesti casa. Aranjaza 6 pandispane (2 straturi de 3 pandispane) pe un platou sau o placa de lemn. Foloseste glazura pentru a lipi bine pandispanele unul de celalalt. Formeaza acoperisul casei din celelalte pandispane, decupandu- le daca e nevoie.
Pasul 5: „Tencuieste” casa cu biscuiti, folosind glazura ca lipici. Pentru acoperis, foloseste limbile de pisica. Tot din biscuiti si glazura formeaza si ferestre si usi pentru casa.
Pasul 6: Lasa „casa” cel putin 4 ore la rece, inainte de servire.