Incepe gatitul
Pasul 1: Toaca grosier acele de rozmarin cu cutitul, fara a-l baga in blender mecanic. In felul acesta, vei conserva foarte bine aroma rozmarinului. Da pe razatoarea mare tot parmezanul.
Pasul 2: Intr-un robot de bucatarie, pune faina cernuta, untul la temperatura camerei si sarea grunjoasa. Porneste robotul fara sa-l lasi prea mult in actiune. Cu cat il lasi mai mult, cu atat biscuitii vor iesi mai putin sfaramiciosi. E suficient sa omogenizezi amestecul, nu-l chinui prea mult. Spre final, introdu si parmezanul ras si rozmarinul.
Pasul 3: Ruleaza aluatul in folie alimentara, in forma unui cilindru cu diametrul de 3 cm. Raceste-l pentru o ora sau congeleaza-l timp de 14-15 minute.
Taie-l apoi rondele de maximum jumatate de centimetru, coace-le la 190 de grade pentru 10-12 minute cu ventilatie, dar urmareste cuptorul sa nu se rumeneasca prea tare.
Pasul 4: Scoate biscutii pe un grilaj de racorire sau pe o suprafata rece, cu tot cu hartia de copt, sa scazi temperatura lor. In acest fel, se opreste procesul de gatire. Raceste-i si serveste-i langa vinul tau sec favorit. Ii poti conserva in cutii aerisite pentru mai bine de o saptamana.