Incepe gatitul
Pasul 1: Taie-le capacelele si curata ardeii in interior de cotoare si seminte. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, adauga orezul direct din punga, fara sa-l speli inainte, si amesteca-l cu ceapa 2-3 minute.
Pasul 2: Prepara umplutura. Intr-un castron mare, pune carnea tocata (se poate folosi doar de porc sau de porc si vita), adauga sare, piper, cimbru uscat, boia dulce. Adauga amestecul calit de ceapa si orez si framanta bine cu mana.
Pasul 3: Opareste rosiile cateva secunde, pentru a se despielita usor, apoi toaca-le in blender pana formeaza un sos fin.
Pasul 4: In functie de numarul si marimea ardeilor, imparte umplutura. Tine cont ca ardeii nu trebuie umpluti complet, fiindca orezul din compozitie se va umfla la fierbere.
Pasul 5: Aseaza ardeii intr-o cratita potrivita, astfel incat sa poata sta in picioare. Optional, ii poti praji putin inainte, intr-o tigaie neaderenta. Acopera-i cu capacelele (cu sau fara codite) si toarna deasupra sosul de rosii, sare si un praf de zahar. Eventual, adauga rondele de rosii crude. Pune o cana cu apa si lasa-i la fiert la foc mediu, sub capacul intredeschis, cam o ora. Optional, ii poti fierbe mai putin si da apoi la cuptor 15 minute, ca sa prinda culoare.
Pasul 6: Se servesc cu patrunjel tocat si un mot de smantana deasupra.