Inspiratieproduse-bioFasole verde taiata
Inspiratie

Fasole verde taiata

Valori nutritive medii pentru 100 g  de produs:

Valoare energetica: 18 kcal 

Valoare energetica: 78 kj

Proteine: 1.7 g  

Glucide: 2.9 g 

Din care zahar  0.0 g   

Lipide: 0.0 g

Fibre alimentare: 3.7 g 

Sodiu: 0.3 g

Cantitate neta: 340 g

Cantitate scursa: 185 g

Fasolea verde (Phaseolus vulgaris) este un aliment natural, sanatos, prezent din abundenta in lunile de vara si de toamna, fiind cules atunci cand inca nu si-a inceput perioada de maturizare. In celelalte anotimpuri, ea poate fi, de asemenea, consumata, regasindu-se sub forma conservata la borcan, cum e Fasole verde taiata Bio de la Delhaize. In plus, este important de stiut ca un produs certificat Bio  exclude folosirea pesticidelor si a insecticidelor in procesul de cultivare si, de asemenea, nici  alti compusi chimici in procesul de fabricatie, si, prin urmare, consumul frecvent al acesteia nu are repercusiuni pe termen lung asupra starii de sanatate a organismului.

Fasolea verde este o leguminoasa plina de vitamine si de nutrienti. De departe, cei mai importanti sunt vitamina K, astfel un sfert din necesarul zilnic e cuprins intr-o portie de 125 de grame de fasole verde, vitamina C si mangan. Urmeaza apoi, in ordinea concentratiei, vitamina A, fibrele, potasiul, acidul folic, triptofanul, fierul, magneziul, vitamina B2, cuprul, vitamina B1, calciul, fosforul, proteinele, omega 3, vitamina B3. O suta de grame de fasole verde are in compozitie 1.7 grame de proteine, 0 grame de lipide si 2.9 grame de glucide.

Consumul constant de fasole verde este util.

Vitamina K previne ruperea oaselor si ajuta, in general, la mentinerea sanatatii sistemului osos. Inca din 1975 cercetatorii Pettiford si Benson au evidentiat in urma studiului corelatia dintre prezenta vitaminei K in organism intr-o cantitate adecvata si integritatea sistemului osos. 

Vitamina A (prin beta-caroten) si vitamina C sunt considerate antioxidanti foarte puternici care reduc cantitatea de radicali liberi din organism.

Un studiu condus de Tosun BN si Yucecan S si publicat in 2007 in Pakistan Journal of Nutrition evidentiaza influenta congelarii in casa si a conservarii asupra continutului de vitamina C in unele vegetale. Un alt studio publicat in 2002 in Journal of Medicinal Food si condus de  Venkateswaran S, Pari L si Saravanan G.arata efectele benefice ale Phaseolus vulgaris – fasolea verde asupra antioxidantilor si lipidelor circulatorii la sobolanii cu diabet indus medicamentos.

Unul dintre motivele pentru care fasolea verde se afla pe lista de vegetale bogate in nutrienti este ca aceasta a fost frecvent studiata ca parte integranta a unei diete sanatoase, mai ales pentru potentialul  rol al consumului acesteia in protectia arterelor, cel putin evidentiat la soareci conform cu studiul "O dieta bogata in vegetale de culoare verde si galbena inhiba procesul de ateroscleroza la soareci” publicat in Journal of Nutrition. Bethesda in Iulie 2006 si condus de Adams MR, Golden DL si Chen H.

Institutul de Medicina al Academiei Nationale de Stiinta din US a sugerat ca barbanii ar trebui sa consume 38 g de fibre zilnic, in timp ce femeile ar trebui sa consume 25g de fibre in fiecare zi. Fasolea verde prin continutul sau in fibre acopera un procent semnificativ din necesarul zilnic de fibre.

Singura restrictie a consumului de fasolea verde in cantitati mari apare in cazul persoanelor care prezinta afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare.